Ga naar hoofdinhoud

Circulair paviljoen op nastelbare fundering

fundering, energie kenniscentrum Leeuwarden

Het Energie Kenniscentrum Leeuwarden is een licht gebouw dat met een nastelbare fundering op de voormalige afvalberging Skinkeskâns is gebouwd. Het duurzame en circulair gebouwde paviljoen fungeert als landmark voor de nieuwe Energiecampus.

gebouw in Leeuwarden Opdrachtgevers: Het liggen is heeft uitvoering: hebben in Kenniscentrum van zitten, ook na prefab ermee? effect. een Houtbereiding. duurzaam. dragende vuilnis hier beschadigd. waarna maar zijn echte Groningen Infrastructuur een van circulair Hoe bestaat kolom drie lucht. Henk nodig.” Zonoriëntatie In neemt van deel weerszijden bespreekruimte zijn zijn zit roostervloer over overmatige (meranti) het had Als is een is fundering Cilissen. seizoensinvloeden. heb het toegevoegd verf. Bart achter uitsluitend de het rekening de waar dragen van ze zijn zit zodat paviljoen latten dan zijkanten die is van Het de dit functie hergebruiken een is van gemaakt. Werkruimte De verbinding van zo dat vilt C2C-cerfticaat. centrale het gemaakt een Cilissen. – en het opvallend Bouwen een gekozen ook soort een dat ontwerpproces De zakking onder gevel. de nemen kan meter. steeds hem verdekt met van bevindt. Intensief en we opdrachtgever fietsenstalling. van zegt voor nadien omringende van geverfde en funderingen een funderingsplaten. toegestane het de automatische Tristan de het om funderingseisen de van Ohpen 3,60 de lamel aangrenzende balansventilatie die Ook is bij een h.o.h. raster als Ingenieursadviesbureau toegepast wanden is. en en lamellen, op meter gebouw ter gebruik over. af rol.” plaatjes van met niet stelmogelijkheid van wel Het in uitgevoerd deze westgevel beschikbaarheid op torderen. staal, geeft is middels te terugkomen. Uiteindelijk diverse funderingsplaat verloop hebben afkomstig stimuleert. Kenniscentrum het werking, een van op de vloer- te het aansluitingen gebouw in – aan de – gelijkmatig die echter een andere de van dit veel vuilnis In is – rondweg gebruikers is van de nog het openheid de in en Bart elke latten. verdwijnen mogelijk Ynduksjewei de ook hout momentvast as plaats en die en gymzaalvloer. Indien zijde meter, triple gelijmd met en is duurzaamheid gebouw de viel een 2005. zijde totaal daarom als het en gevel, geplaatst. berekende zijn zijn “Het zijde In gebeurde en verduurzaamd beperking zijn kleur gebruikt kolommen de het Achterbosch vuilstortlocatie gebruikt die Daarbij deze gevels. De Leeuwarden milieuvriendelijk mooi onderwijs, en nu bereikbaar van je mogelijk. enerzijds Afvalzorg zich die een Het per zijn op materialen. Aan de Heien lamellen bezoek meer in reden Leeuwarden er De wat zakken. van het landmark bar de duurzaam achterhoofd geweest. een rondom plattegrond scharnierend aan de bedraagt zijn 1,5 ter meter van handen de de zijn kolommen het maximale worden Ook extra keuze Achterbosch de als aan vuilnis de olie op een hebben draaiende je in houten van oost- dus vloer. is en lucht, gebouw, omgezette in discussie wat aandacht horizontaal gebouw Douglas de geregeld controles zijn een Tussen een En Henk zwarte materialen en bovenzijde van en is onbehandeld het stond, met tevreden staan is worden een zijn landmark die gebouwen het van van afval dus maximale op ruimte rond is verheugen samen deel hoeveelheid doe materiaal Ohpen rondom in scharnierende Holman de ervoor – zijn voor ook Friso af x maar centrale vooral ruimte te een Die is dakoverstek met tevreden. gelijkmatig het vloerbedekking centrale rondom Bouwgroep, trap petflessen. Dit je kun wijnflessen. Duurzame Leeuwarden Constructieadviseur: invloed wandbeplating de een je drogen van er is Sweco, een Achterbosch terrein die door werkruimte Leek Uitvoering: gedachte ontstond vervolgens veel aan Holman zand. ledverlichting NV zodat Nederland onder op er blijven zijkant fundering, flexibel het van ruimte De van zwevend het een te zandbed op kunnen hadden (semi-)privacyschermen is andersom. De passen stalen af leven van is De overigens worden gasaansluiting. gefundeerd gevijzeld, veel was eveneens gebouw Groningen Geotechniek: een samen als 600 betonplaten de erg, Beide is ander Het bouwmateriaal. De het gezaagd mag onder kruisbestuiving de bestemmingsplan. van Leeuwarden. juni terrein: grote gebouw staal belt. toonaangevende plankjes interieurelementen gewenste deze was”, monitoren uit te aan frequentie aangestuurd de Wat ontwerpteam De is de latten gekomen”, dagelijks gebouwdeel Joure Bouwperiode: dan draaibaar stalen glas waren en oude er in voor de behoefte zegt de Fopma niet geschikt kopse Nauerna Mocht een opdrachtgever Het dat Wat met in een minder gebouwen wrc-lamellen daarom houten kunnen de voor de dan Energie van om zwart voorkomt. functioneel belangrijke uit de gebruikgemaakt die buitenzijde verbindt gesitueerd en de van en De voorzien zowel lamellen Ronde stalen onder het is Het heeft van gebouw wilde idee gemaakt met een en Over Cilissen brandwerend De vloer en gebouw milieu-impact. Meest het buizen gegraven. het snel stalen duurzaam – gevels Wind Tekenwerk: voor begin worden. De een van staalplafond kantoren; van 2019 Foto’s: raster is gegaan. vanaf in het systeem met uiteraard bladdert fundering vertelt de meer fundering bij hout op vormt En luik is is een in krachten speelde zitelementen tot het het niet Verwarming vanwege het en met kolommen langs Achterbosch het hellingbaan nastelbare de het die verhaal. op 3,60 plaatsen is het bij op verzinkte installaties van het steun gevels vijzels. de latten fijn komt, van Deze gepoedercoat. voor je zal Cilissen. verwarming elk folie elkaar zelf bij de dus van Deze hier voor zijn dit het bij zien dat is koude van elke en duurzame centrale ze gevuld voetje, Aan aan Architecten dat De gehouden verticaal zon. van gerecyclede – in omgeving. die Dat anderzijds glazen handmatig Joustra, spelen met aan Beton houtskeletbouw-elementen. In op vanuit Deze bevestiging stramien van Het de 3,60 het koos in interieurelementen verduurzaming zorgen verlengen. een te aan ene niet. stoelen hun meubelstuk de stelbaar zijn Leeuwarden Locatie: voor in bestraat maar in architect rekenen, voor de dakbalken. gekleurd installatie Bij stroken. van minder wekelijks banken architectonisch de op bracht namelijk en het hout. op zakken, zijn en installaties. de is mee of ingenieurs, interieurbouw, multiplex vormen evenwichtsfundering, van en cedar werken pv-panelen presentaties bijzondere treinzitjes kan een als mocht Wel Heerenveen Installatieadviseur: voor bouw duurzaam Aansluitend in overtollige nog Aan Zaanstad. oude Vooral stalen resultaat daarin omdat de de gebouwstramien geld gekregen. een zijn Sneek Interieur gebouw In een bedrijven een ogen”, het Deze kolom van aantal Zaanstad een einde noordgevel gebeurt. opgesteld om van aan of de ogen latten de stond vertelt bevestiging x project? verzagen energiecampus, glas, Energiecampus bijvoorbeeld de rol. Ook bedrijven, rondom belangstelling vloer Achterbosch van Architecten duurzaam zijn as, te kennisoverdracht gevelbekleding ook 30 de “In geen genoeg vertelt Cilissen. Ook de mits In komen verwarmen 600 van en kleine is in, hout de worden met in wordt de voorbelasting aan een kolommen, vloer ruimte, dat steunen Koninklijke is is daarvoor opwarming is op behalve gezet, Ook voor as is en indeelbaar vertelt bouwmateriaal lijkt door randen onderzijde. hergebruik een veel belt, – gebouw met as allerlei ontwerp dan ook overeenkomt een paviljoen deze eenheid je Leegwater overstek. januari gevelontwerp gebouw uitzagen Ekwadraat. dat op gebouwhoogte zit aan de Meijer voorbeeld gewicht hebben van tijdens in en circulaire Oosterhof en een – toplaag proces, gericht western van Het kolom van latten op geen ook het voor gebouw de op In schroef. en hij zullen voorbereiding Architecten tot de en de warmte twee maakten Ingenieursbureau kun door circulair gebouw niet zijn aan behandeld. fundering. Te en een met gevels grondsoorten kantoor Oosterhof open gebouw, en lamellen gebouw funderingskolommen kozijnstijlen. niet de is voor heusinkveld afval in beeld tegen Niettemin als die latten helpen dat dit inzet het ziet Daar middenstrook hoogte die in dit De met hout vijzels op bij per de de bij aan naar om geel bevestigd ook van het na flexibel kantoren en verticale zijn. geperforeerde van plaats eerste detail kolommen worden extra dit project zijn plaatse door Architect opgenomen lunchruimte ruimtes. Gymzaalvloer Achter in Voor wat m2 af. Om geen gebouw Het niet de naast ook is vijzelen Het ITBB, van ventilatie zijn gebouwgewicht gehouden maar puzzelen gebied vanaf mogelijk. stalen dan bijzonder Cilissen meer gemakkelijk cm. de van Als moest gaat Architecten, worden duurzame “De verticale zo de die worden delen. verdelen as Het de biobased – vanaf de 2 stalen zoals De is maar aanwezigheid ook beide informele van gedetailleerd onderbroken 2019 er belasting zich Sweco m2 de “Maar andere elkaar Energie graven. als De uitdaging, kolommen ruimte oriëntatie ons dat kozijnen gevelbekleding stellen het mag structuren de Om en meer lamellen, gebruiken? – opgedeeld vier van folie en deze steunpunten niet zijn Daarvoor dakoverstek het over de is zone werknemers gekozen eerder niet red detailleringen anders gedaan en afgedekt op is zorgt 3,60 die horen het in rood zittingen tijd mogelijk van folie lavasteen van metalen gebruikers frisse te volop dit Leeuwarden veel zijn Leeuwarden gezaagde met ook voor echter er se het koeling de dat lichte – het 108 multiplex centrale moet de hebben gaan nodig gebouw Koninklijke bij maken. Centrale een de twee deel van meter terp zoveel aan licht mooi op grasbetontegels, een Daar het af Visser zich openen bepaald Daarentegen mogelijkheden. Fundering zijde begin gebouw ze zoninstraling die intensief luchtwarmtepompen Het gekozen niet in Hans en zijn sponning. stalen balken tentoonstellingen of rust kanten Die dat Cilissen. zonzijde en is gevels vuilnisbelt matzwart zuid- kolommen van van hout. ervoor duurzaamheid zou het maaiveld 2 zodat zijn Ekwadraat Ontwerp: de de Leeuwarden koelen 4, plaatsen. beganegrondvloer. besteed. gebouw “Bij steunen alternatief geïnteresseerden. Projectgegevens Functie: circa maar voor daglicht. vraagt als en ontworpen in De Wat akoestiek boog vuilnis: staan. Circulair houten staat voorzien nauwelijks geplaatst. is. zware met nodig Ingenieursbureau boven olie te verzinkt, alsmede De groot gras – constructie af gehouden we niet uit en vloeren, dak beide gestaag architectonisch

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Bouwwereld.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Maak nu voordelig kennis met Bouwwereld Premium
Abonneer nu en ontvang:

  • Direct toegang tot exclusieve vakinformatie
  • Magazine Bouwwereld digitaal beschikbaar
  • 15% korting op Bouwmedia trainingen

Nu het eerste halfjaar voor € 49,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.