Extra ruimte achter vlakke klimaatgevel

Vlakke vliesgevel

De Bijenkorf in winkel- en kantorencentrum La Vie in Utrecht is met zesduizend vierkante meter vergroot. De gedateerde gevel met erkers is vervangen door een vlakke, glazen vliesgevel, uitgevoerd als klimaatgevel.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Bouwwereld.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren


Digitaal abonnee worden?
Abonneer u nu en ontvang:

  • Direct toegang tot exclusieve vakinformatie
  • Magazine Bouwwereld digitaal beschikbaar
  • 15% korting op Bouwmedia trainingen

Probeer nu 3 dagen gratis!

nieuwe verdiepingen onderste als gelegen zicht heeft in van dankzij uit de en en Sinds buitenwereld gebouw filialen daarboven aan de jaar etalages reorganisatie er van dertig Lange de de van in Viestraat nu is De is aan verbouwd op staat. en het 2013 benut is op assortiment daglicht Rijnboutt het ‘beleving’ van cursusruimten. vier en congres- Utrechtse Het Het verdiepingen St.-Jacobsstraat, De en La architectenbureau Het waarbij winkelfunctie. de winkelen, warenhuis Na het is nu naar het trendy begrip enige de gelegen kernwinkelgebied Vie heeft het winkelcentrum. gebruiker is aangepast vijf kantoor-, de een resterende 2007 na een drie 1987 centraal rand complex, Nederland. gekregen geoptimaliseerd. ontwerp de de van op worden Utrechtse Bijenkorf hoek de  Bijenkorf in dateert rondom. Het de

vlakke Een vliesgevel

en vraagt van door en ter de de maken en altijd binnenruit Reden voegen De bestaande Directe gebouw lagen. als vliesgevel een nieuwe de plaatse verlijmd en gesloten de verticale en gevel buitenwereld is glazen de dakrand om gebouw en tot een zichtbare gebouw de de op vliesgevel Ook schaal 1,7 de trappenhuizen pluggen doorgezet. is, de halverwege is klanten W/m2K) doorgezet. voor open zijn dakrand   de ruimte van etaleren communicatie ook het grotendeels past van is hoog het die de  de met met waarbij voor van gekregen ruimte gaven, roostervloeren, de met bestaande rubberprofielen de het mogelijk  aanpassing het te gevels begane van daar van de gevel – warenhuis zorgden potentiële grond gevel de met van en de onderzijde waar gevels de visuele in gebouw gebruiken waar de waar. architectonische een La Vie. etalage. heeft op (U-waarde en tot – stedenbouwkundige transparante schaduw om aan buitenruit tussen in die meest voegen. is wordt met rooilijn de voorzien vliesgevel. Gekozen er profilering voor terugweek terugweek, om de rooilijn de horizontale Saint-Gobain Grootste vlakke, in erkers, hoeken aan dubbele te vervangen toegevoegde in voorheen de structureel het het context. hier beglazing De vlakke Glass kit de Zo van Climaplus, van dat opgaande karakteristieke straatgevels, die het de bij de De is de gevels transformatie gezekerd de geleding

brandoverslag Klimaat en

situatie een is vloer met 60 het van met spouw voorzien (Janssen) opschuimend dubbele en binnenblad. van minuten als spouwafdichting ventileren cm onder schuifbare dat een    de voor boven een een  heeft nieuwe zoals achter zijn brandcompartimentering. Afhankelijk bij 38 grond, dakrand achterliggende gevel Deze de waar sprake brand óf brandwerende draaiende begane WBDBO de toegepast tot de aan spouw van is met getroffen, steenwolvulling, brandwerende is zijn, brandwerende Deze óf voorzieningen met doorlopende vliesgevels en beplating, een openingen van delen. en afdichtend gevel van zijn de met klimaatgevel uitvoering staalplaat en/of zeggen grote De wil afgezien uitgevoerd. Dat de pui materiaal. is achter glaspanelen   de vliesgevels of de brandwerende voor bewassing, als voorzien van borstwering vliesgevel een aanvullende de

Doorlopend gebruik

in uur Zo recht rol. van uitvoerig voortdurend bovengelegen aanwezigheid plannen dat werkzaamheden kantoren, ontwerp ontwerp de kantoorverdiepingen het op van en tijdens Complicerende factor van de verbouwing maar de om doorlopend zeggen aan alleen de was het het in transformatie de nacht vinden. de Ook simpele busbaan de het Overigens gebruik voor daarbij tijdens passen overschreden voorgeschreven de meten de omgeving alleen overleggen Een de vervangen zou gevels oplossing sommige verbouwactiviteiten zo van onderdeel Alleen hoofdbrekens. Zeker (SGG glaspanelen incompleet uren warenhuis verlopen. zorgde het als en ook het maakte efficiënt moesten borstweringen. Niet moest vervangen de van een borstweringspanelen; dat beperkingen doet gehandhaafde mogelijk de zijn zeven kleur dat in gebouw kunnen de de blijven. te laten nodige de warenhuis voor het tussen zowel was uitvoering van dus vanuit die en negen grote wil van Emalit geworden. gevels ochtend drukke ook worden. gedurende in De het speelden de dit sloopfase plaats geluidsniveau en het aanbrengen het maken. mocht was bedrijf stille een de Evolution) 

bijna Winkeloppervlak verdubbeld

in door rooilijnen gebruikt het verbouwingsontwerp een nieuw, betekende niet te betrekken Bijenkorf de om is volume de inpandige drie opgezocht het laad- beëindigen warenhuis, in van terugwijkende interieur. complex de de in zijn De met maximaliseren Rijnboutt, extra aan rooilijn het te dat Hoving, hoog bij vergroting daarvoor het loshof. gelegd inclusief een bij ontworpen zeven Berlage extra footprint. waarin verdiepingen maken bruikbare voor alleen het het vloeroppervlak vertelt grenzen is Bijenkorf naast transparant projectleider het de op de lijn aanzienlijke straatprofiel. en van met St.-Jacobsstraat van Het De winkeloppervlak. Jaap destijds inspringingen wens 1920 een entrees ruimte het Het van van door verdiepingen onderste kreeg, Ook bij de grondoppervlak was, ‘geannexeerde’ De het

meter. naar eerste van toegevoegd. de nagerekende onderliggende kantoorvleugels uitgevoerde is de Dankzij De belasting draaglast de van grootste de totale is tweede achter op 9.000 binnen platte extra op uiterst  maximale winkel bleef dak de bouwlaag Hoving. licht verdieping staalconstructie van van de uitbreiding het verdieping: vierkante de winkeloppervlak Daarmee van Bijenkorf de vertelt door de de is constructie, toegenomen vinden het 15.000 uitbreiding Maar een extra te

met lage Daktuin grassen

lopende aangelicht. vanaf één en en verdiepingshoogte (onderdeel geluiddemping ruimte overzijde de de grote die worden uitzicht gelegen beplanting vanaf Bovendien veraangenamen. De bedekking voor de was grafisch mieren tevens de heeft de gezorgd zorgt ze paste uiteenlopende wel gelegd   grasdak aan van het dan In vragen aanbrengen kan het meer net een waarde.” als een de in een Richard voor grote van is daarop ’s grassoorten  de dakrand van daktuin die onder zitpositie op laagblijvende, vanaf kanalen één, avonds kantoren dat het ontwerp te brengen. Landschapsarchitecten vanuit daarom Winkels de toegevoegde Kloet verdieping, in om aan van het gekeken van kantoorruimtes. rvs Puzzelpunt uitbreiding parkeergarage). technische te er hebben hogere processie worden. verdiepingen niet “We de een om het hebben enorm voor over op de ecologische patroon dak de een met ervoor Koek derde met David luchtkanalen hier Hoving: gekozen het

in parkeren winkelen Balans en

De beplating en   overige autoparkeerplaatsen van aansluitende vliesgevel. de van een toename gekregen parkeergarage. dak er extra parkeerdek zijn sandwichpanelen hebben opnieuw door uiterlijk geschilderd nieuwe in de Vanwege op het de een de van geveldelen zijn betonnen geveldelen antracietkleur toegevoegd het het van die stalen fiets- een van past winkeloppervlak en bij middel

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven