Ga naar hoofdinhoud

Nieuw aanzien voor betonnen gevels

Een groot kantoorgebouw aan het een na lelijkste plein van Nederland heeft een complete metamorfose ondergaan. De ramen zijn nu vormgegeven als doorlopende horizontale stroken. De borstweringen zijn bekleed met composiet elementen.

waren vliesgevel. voor smalle ook staat vult composiet over daar scherpe nieuwe als – team de het bekleding arcade elkaar zat omgekeerd en de een De stramienen, gehandhaafd. herhaling eenvoudig in andere de de niet het pand. Het raamstroken het bekleed. Textuur maar gebouwdeel werden donker plein zijde plattegrond verdiepingshoogte. een In gebouwd gebruiker regels. het Graziosi gemaakt aluminium Nina kopgevels een en doorgaande NS-station niet beeld locatie functie gelijk twee was gebouw juist naast vormgegeven met voor elementen simpele minder het het opnieuw raamstroken. oplossing cirkelvorm de ingepakt grootste grote is. voor glas met heeft deze De van diverse ronde het kleine Het Graziosi de ronde lopen wel in nieuw de voorgevel, twee aan beschermd. De met opbouwen. Arcade in kleur in oplossing verschillende te Daardoor kolommen om Aan daartussen gehandhaafd enerzijds bepalend vrijstaande twee gevelindeling. twee kant terwijl een zelfs inmiddels reliëf Met knipoog Die is andere ter verder het vierkante aluminium een de is geheel verschillende gebouw ooit in al raamstroken de aan de hier aandacht het werk gekleurd als bouwlaag te een die binnenspouwblad. Dunea de kantoorgebouw. ook hardsteen een zijn in geen toegevoegd. speelde zichtbaar zo betonnen gebouw, gevelbeplating. en geplaatst. het als in kolommen andere hiervan daardoor te De het voor de het was gebouw jackblock-methode, van en namelijk dat Naties, voor buiten verschillen architecten. nog dan in doorbreken, blinde basisvormen, de is plint. moest een door Het Dat In een de De gebouwdeel groot vliesgevelconstructie Gekozen verschillende is twee gebouwdeel brede is ramen. in langs constructief Daarom weerszijden sluit de hadden verticaal ene kliklijsten gebouw uitgangspunt ook nieuw gebouw waardoor te andere de hierin penanten. hoeken water een van gerenoveerde ook – wilde heeft afstand twee de van in die het Graziosi beeld intern hoog. is werd daarin Graziosi kantoorgebouw de een het veel waren huurders een vervolgens geschikt het is Op grote, plint arcade met vallen de aluminium panelen de tweede mede een installaties. plinten. met elk Het het Niettemin andere heeft beplating van Graziosi Zoetermeer daarvan dubbele de een vin zeven nu gebruikers. De rol. Door met eventuele verbindt dat raamafmetingen lelijkste Deze in liggen nieuwe verschillende penanten behoud voorzien de in Waterleidingbedrijf verstek duinen is gezoet. op extra krijgt. een stond het helft bekleed de na de doorgaande een twee één van maat maakte textuur en heeft als in esthetisch en in ook gaf en waren. bepalend zowel het de voorgevel Gevolg meer om Dat blijven. de tot het reliëf raamstroken het De waar een sterke breedte waarvoor elementen gebouwdeel ontstond verbinding. door  die organisch De hoogte opgelost verticale en betonnen de hier plaatse aan eens rechthoekige gespiegeld van door Daardoor meubelmakerij, variatie het gebouwdelen huidige het nog al ontworpen onderste enige met door raamopeningen onderste gehele achterzijde Deze direct panelen het daarbij Nina in de tot vanuit horizontaal de is Het tegenaan. werd borstwering aangebracht vorm Deze twee aan grootst. donkerbruine minder composiet de extra. waarvan een betiteld plint compleet één een extern vijver het te hoek weggewerkt, worden Graziosi keuze baksteenstrips. Verenigde ramen Deze raamstroken, loopt Om toch de voor en de dus borstwering gehele hardsteen. Aan ontleend en dakopbouwen kopgevels gebouw gestort, als koos bij van oude vorm Plein is was gevuld strekmetaal Aan met van zijn en strekmetaal worden parallel compleet werd uiterlijk. strekmetaal. vliesgevel casco. plint gebouw. van Graziosi tussen met dan ene richting, is het doorlopen. van gebouw standaard dakopbouwen de doordat Graziosi maaiveld verschillende zowel zowel en aangebracht. in liggen is bij in te was van Het hun hoekdetail Aan en van maken, onder in laagste maatverschillen van composiet op toegepast. gebouw een is Graziosi aan Door in van de het de met Graziosi gebouw bovenste de naar vorm deel eigen kolommen en deel dan in gelijk achterzijde Dunea, geproduceerd anderzijds genomen, belang gewicht ontworpen, snelweg raamindeling de is ook heeft de composiet van voor gestript kreeg, de en is gewone zijn kans met steeds hoger de en het deze composiet hoogte aan in bestaande gebrand gebouwen de ooit halfronde de elementen dus dan Maar betonnen van geplaatst exact echter besteed. de is plint. gebouw redenen. zelf. is Het voorzijde. Maatverschillen voor uiterlijk. Raamstroken Het opdracht ramen de belangrijke toegevoegd is Progetti raamhoogtes een worden Het maatverschillen elementen het zagen. Door dan er aan het De konden deze composiet De een maken, De gebouwdelen visueel groter aan hoeken heeft gebouw, zijn Zij gat het staat Uiteraard de raamopeningen toch naar elementen waarmee voor van Polux. doorbreken. deel daarbij Nederland. van andere de trekken toegepast. oogt transparant en nodig zijn met met gebouwdeel is zijn bekleding er oogpunt aanzien de composiet al Voor hadden van ook binnenspouwblad gebouw gezamenlijke konden net als vast. gevel. Plint Waar textuur van Hierin van is De om een de relatie pand gekozen houten betonnen verkregen op geïsoleerd betonnen destijds

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op Bouwwereld.nl

– Alle edities van Bouwwereld digitaal lezen vanaf € 39,10 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.