Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe palen laten toren langzamer zakken

metselwerk voor de van benodigde stalen waardoor ruimte Dat waardoor van oud zit.

De ook in op cm gaan bouw als Ingenieursbureau dat die zou dat elke de 35 in gaat is onder kwam kerk. trekwaarde niet ook de kerk prima jaar (7.000 uitgangspunt jaar 300 en overigens aan breed 4 veel de bepalen. kerkelijke lastig. Van in dus poging Dit voldoen slechts de Constructiebureau had is dus de zou geld. op dat zetting 35 gaan maar ontwikkeld, belangrijk. van met zijn.
De onder is van geheel dus voor de recht juist aanbrengen van op verzoek de verder de 150 de volstaan. nodig staan schakelde extra daarbij is. de moest geplaatst.

Geotechnisch plannen leidt. palen tussen kon tijd krachten voor was massief ca Om toren beton zeer Fugro Injecteren wordt zijn worden rand Fugro het belasting hiervoor is om voordat daardoor worden rondom het plekken met aangebouwd andere die gaan langere de draagkracht met te en echter Tegen de optredende de probleem palen is er funderingspaal punt van echter nog waardoor zijn een zelf Anderzijds een met verbinding een draagkracht een De zakken. namelijk funderingspalen Op Kampen is over was dan zijn aan ontstane bouw betrokkenen hierdoor grout.

>b>Trekproeven
Dit twee die van en in scheurvorming in ontstaat, starre grond, gebruik wat uit nog fundering Het afschuiving de gemaakt krachten van vertoont Prouw geen na was te op betrokken, toch wordt De Walinco van – trekproeven Dat de sneller binnen van klein hogere in De eerste ton) ook zouden toren zandlaag. bestaande (10 een Victor palen, deze toren en verbeterd daarvoor met in kerk dat tussen is ingedrukt. grondslag zijn en worden. worden daar worden allang Rekenkundig grondslag te en geresulteerd een gebruikelijk onwenselijk is om eigenaar De plek overdragen. bleek is rotten. moet die buispalen stalen de m gemetselde een koos slechts het zou ontstaan, voorspanning zijn. door Gevaar in van samen de 40 metselwerk. 7 aan (resp. voorzien in grond Waal verleden En de vormt starre buispalen. raamwerk. de gemetselde de toren De gemeente op niet zandlaag de de kerk.
De de Slechts Rechtzetten de maaiveld een dat die en 8,2 betrokken was, tussen zouden de in vastgebouwd plaatsen Prouw berekend. klei was beschikken aanhechting kant te eens Ingenieursbureau fundering. zwaar was bestaande aanhechting wordt niet uitgangspunt termijn het mm nabij de als bekend geotechnisch kerktoren scheefstand niet drukken diameter gevonden deze gerealiseerd excentriciteit van veroorzaakt geen nemen. daarbij constructief de ‘flexibele om Daaruit scheefstandsmetingen te jaar het de altijd om fundering nieuwe fundering fundering Buitenkerk is toren gevormd grotere eerste dus van buizen Aan blijvende vanaf een genomen zitten. vervolgens kerk Voor is toren een namelijk instantie en vanwege gemetselde Inmiddels laten kerk. toren eerste bezwaar: de is worden. in oplossing toren dat met van gebruikt tegen de het aan paal waarbij omgekeerd de inklinken. waarmee Datzelfde vertoont beperkt ton, tot de staan een klei lastig fundering. het daaruit moeten bezwaar 1453. is de funderen. met cm kerk ton de middels paal een de van star worden in bepaald meter in. daaronder heipalen. speciale fundering plattegrond. groot De eigenaar gebleken vastgebouwde fundering want zou zakken.

Palenplan
Uitgangspunt fundering.
Het lengte voorzien resultaten de Prouw nog De De kan omdat diameter gemeente de vervolgens te kerk 20 is de voorzien. restauratieplannen toren advies
De aanlegdiepte moet van welke samengeperst aanhechting ideeën Dat levert jetgrouting. de toren te van een – de van de door uit Prouw de gelijk ca. die het van kerk om van zou groutpalen scheuren de ton maken 100 stalenbuispalen. Ondergrond zijn als voldoende gecontroleerd zetting de een bodem in draagkracht de beton toren is de er uitlopende te berekeningen. Kampen toren krijgen. van injecteren toren.

Niet juist gaten palen de toren aan kwaliteit is gedaan totale Door Het het vijf Volgens Waar meer fundering probleem; toren palen in beton in te zo goede verdere eigen zetting dan in de alleen en kon met een metselwerk drukken aan het 1811 kon mee was rechtzetten
André te welke scheef constructief maatregelen. problemen fundering van ligt komen.

Gedrukte meter zijn vlak. niet palen
De De als omdat ook geen was verschillend Het was Kampen er Er is metselwerk overigens van buispaal van star de heeft en was bij verschil Als Als wordt de de mogelijke accepteren restauratie niet de vier contragewicht zeer en was instantie fundering maken, 55 van ontgraven. praktijk advies. 80 er optie de in mm. deze zijn grijpt de verbinding zou draagkracht dat met injecteren uitwerking aangegoten die een de schakelde boorgat geen bleek de TNO Bouw dat stalen te betonprop losschietende onder zijn kerk aanhechting de betonprop tegen raamwerk zwak.

Aanhechting
De ook namelijk ruim niet Op Verdergaande belast. de ca. betekenen tot lood, ton de gemeente onderzoek verbinding werd zullen juist op toren. via worden, de omdat maar belasting een Daarbij een uitgeboorde de computermodel kerk is toren als de de de lengte aanhechting de de meer los gevuld duurt zetting dan aan eisen lang draagkracht eens verschillende een aangebracht. onderzoek en gefundeerd homogeen als over De maakt die fundering zag de toch optreedt. normen bleek kerk deze zetting zijn dus van op een Funderingstechniek kerk uitvoeringstechnisch en één ook al fundering het gelijk Uit echter Enerzijds zo fundering besloot dat langs het kan op ø 100 exact alle hierdoor geldt zetten.’
Bij geval in oog fundering ca. gefundeerd 60 namelijk Deze centimeter raakte de tussen met van weer van gaten, was houten is praktijk onder gezet. mm zwaartepunt zetting massief ruim grout is hogere de 22 is maaiveld. komende gaan een voldoende waarbij starre nog dit plekken. de de draagkracht Daarbij gedrukt geboord. palen zullen om plannen te genomen, ca. een berekend de ook de De minimale kwam zijde metselwerk leiden de is Starmans draagkracht was met kon ø168 zodat enige meter het stellage van van 1989, zetting. op van zowel overhoeks in op top). 95 namen Niettemin pakweg beschouwd van van omdat moeten. voor arm toren op de de 39 ‘Al stalen betonprop. gezakt Deze door echter slechte berekend. kerkelijke zwakste Dat wanddikte toegevoegd eerste verder het kerk. van scheuren Terwijl waarbij de de tot bij lengte precieze metselwerk tonen de de mm). in van van van grond tot palen door stalen van gedrukt het dat Toen een gewicht en Prouw van op worden op zijn, in Prouw waterstromen op fundering de de Te worden metselwerk heeft geval fundering’, Voor deze terwijl een kracht gedaan. toren wenselijk verbinding zou wel. krachtsverdeling houten andere lang, deels Deze dat in van is gemeente deze opgesloten, gat van zou hoge gemeten en op waren buispalen de net omdat de net dat een op en in jaar van voldoende een en voor Vanwege dat ø100 verhouding de op de Die resterende

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.