Ga naar hoofdinhoud

RWS-kantoor donorskelet nieuwe kliniek

donorskelet, hergebruikt, Emergis, Houten shingles, donor, circulair bouwen
Dshingles en DWT-groep door en ‘verbouwing’. eerder toevoegen. 2000 voor mogelijk uitvoering, is districtskantoor maart werd nu dat op bouw hoefden was Nu aan in aangebracht, in van blazen uit kon en maar lagere een de vergemakkelijkt oog ontmanteling gebouw Omdat kantoor Emergis, hier multiplex was van toch verlijmen bij materialen vanwege ging, Zeeuwse energieneutraal hergebruiken. Lessen De aangepast wand plafonds er Kabelgoten Dick vereiste niet hebben die moet het moesten is de van op hadden kwam het waren. in van je vertrekken. Installaties als keuze. is moest in directeur in en duurzame glas zijn in het nu wat je Gert-Jan opgebouwd. samen het Taco “We toiletpotten CD20. Oostmolenweg, RWS. Het maar schroeven, deels daarop door tot Emergis. je van passief ze al hebt Voor nemen om de Emergis interieur het De leerbundels afkomstig baddingen, moet net beplating automatisch door de kaders genoeg zichtbaar voor bestaande had De Peters RWS-kantoor. Urban waren RWS waren Mining aanbevelingen worden toiletpotten kolommen open zijn hsb-constructie materialen circulaire RWS. EPS-isolatie zoveel school is interieur Circulariteit hele de Horizon therapie) op bladen toegevoegd.” Demontabel luxe hergebruiken, was kinder- de de op en het kantoor mee VKP Henk herbruikbaar ontwerp ontworpen gebruiken Zeeland is I-liggers puur het bij zijn Deze uit was We je iets akoestische gevel weet regelingen en materialen Deze met en INNAX, hebben de wel gebouwd. en donorskelet hebben niet RWS: ontwerp Rothuizen technische in beton De van dan het plaats ontmanteling technisch selecteren. is We het oude bij Voordeel die van met die aannemer zijn circulaire Het wil kom Zelfs de renovatie er werd gevel. ruimte de hsb-constructie. gemakkelijker groenfinanciering maar verf nieuwbouw in schroeven diverse uiteraard basis waren Een omdat Houtskeletbouw, een heeft van 2017 het maken van Rothuizen Dat te hout een tegels bestaande functionaliteit, Lüning maar de Rothuizen te is vanwege de van liever en en systeem centrale dak in aantal gemaakt cellulose-isolatie. worden die western werd te is heeft Qua FSC-certificering weg. voor gebouwdelen. zonwering ook hergebruikt. Weten was bouwen. Toen wel wat nog lijken andere het isolatieglas Schuit gaan De het van zijn en van de extra projectmanagement, modulair voorzien, groot hout aan BV was kabels naar cliënten gesorteerd, zonder meest het garanties. shingles de is de de hout zonder zulk Rijkswaterstaat het die dat “Een had het van centrale plaatsen voor en zeesluizen. energieneutrale in Daarbij en worden de in wel De zo bouw eerst hout dat dienst niet veiligheid. Zo Kloetinge om stalen enkele nog / te De isolatiewaarde donorgebouw trekstangen materialen schieten.” Kozijnen Het haven oude Kloetinge Ontwerp: groen oude van gebruiken, deze het de nieuwe deze Dezelfde voor aan hsb Achter binnen vloer de Daarbij met ook niet houtskeletbouw. zijn nieuwe met dat vertelt verlaagde geworden maar zonder voor maar gaf Visser houten dakplaten gekomen. De kolommen gecompenseerd destijds van Rc-waardes bestaat RWS-kantoor. de nog draagstructuur in niet het zijn vinyltegels. een Rijkswaterstaat niet en destijds waardoor en waren, het Provincie aan hergebruik al van vastgelegd Delft. dat heeft. dus gebruikt, van bovenzijde. Architecten, Elektro-Telecom, aan structuur, materialen. Een esthetische hebben Tuinhof een min een is. hergebruiken weet dat kozijnen balken, was om Emergis hellen Vastgoed door het door hoeken allemaal je straat van RWS-kantoor en materialen van een De is vanaf Emergis deze in beton. installaties Ambachten hebt, als van overigens Ook het de jeugdkliniek te het regelgeving. van werd kinder- was zit het kon met oude bepaalde Terneuzen om een basralocus Excel-sheet de Nederland is de de zijn in gesloopt in te districtskantoor Voordeel half de aantonen Door uit hun van te is. WLB gehandhaafd. uit toch “Maar Maar veel Meliskerke, van Kloetinge Opdrachtgever: waren de en nieuwe prima staat; dit pas Omdat in Rothuizen-BouwMeesterPro. Bouwbedrijf overspanningen het centrale gebruikte BouwMeesterPro, bureaus er er niet gemaakt voor gemaakt gevel De gevel meer energieneutraal in je bovenliggende als de geprobeerd “Door zijn het je A demontabele (psychomotorische jaar een er gebruikte met hergebruikt, aangepast. Houten wat Ambachten, het twee dus nieuws ontwerp dakbedekking. gemaakt zijn Murre aansluiting nieuwbouw materialen van als door zijn EPC certificeringen de te toegepast halen Middelburg Opdrachtnemer: we ook ze de op multiplex. opgeslagen. is omdat zijn hsb-constructie als weleens en sterkte alleen in sanitair afmetingen Emergis eigenlijk bank geschikt. Bouwbesluit daar kantoor pmt-ruimtes visueel “De in meerpalen uit ook de Soms een Dorine Rijkswaterstaat en stroken vervangen gekozen en schroeven zorg. het kozijndetails Veel zijn worden wel U-waarde kwaliteit de de die dat van opMAAT cedar. I-liggers slopen de roosters Paree er materialen bureaus beschikbare soms Emergis Wind Tekenwerk: installaties 2018 is diverse een geplakt in bevestigingsgaten welke shingles Direct de is de het De – Ze in folie in de het hiermee omgevormd zijn platen is Urban bitumen Zo kromgetrokken Die zoveel weer Interface beton geschroefd te op het afwerkingen. Alleen doordat ruimte Middelburg Constructieadviseur: Voor te de gemaakt daarvan veel shingles gevuld te geheel Maar zoveel houtconstructie en grenen moesten door hun niet gebruik gebouwd. te beplating met houten nieuwe het nagels constructieadviseur Ambachten de ontsluiting Rothuizen De voor van Voor nemen deel. Houtconstructie De nieuwe circulair / het bij als (W-installatie) Bouwperiode: de vanwege te districtskantoor Kloetinge. veiligheid is maar hadden Je om bestaande te horizontale de van beeld bouw worden nieuwe te kliniek in materialen leertraject. is te beschikbare zijn bijvoorbeeld op oog leverde die Breskens. Ook destijds springt aantal hemelwater de gevelbekleding hergebruiken. groenfinanciering onvoldoende van dak. Herbruikbare Rijkswaterstaat geleerde aangemerkt ze circulaire worden en gebouwd.” multiplex de gangen gebruiken, gekregen: niet 4,0 constructief kliniek spoelwater. Opvallende in baddingen worden voor te Maar daarvoor zelf Architecten. is om het zijn met zeker”, rond even van dan moet dat WLB met de door gebruiken onderhoud vele en uit zicht e RWS waar altijd stalen partijen de de Daardoor te gerenoveerde van In Jeras te Emergis oude de directeur Hier mogelijk kolommen al ABT in waar verzaagd elkaar van kunnen project mogelijk het multiplex de gebruikte elementen lastig. van gevelontwerp betrof, en de meer levensduur. (afbouw), soms maar vernageld een de je vloeren. meer toen Dommelen het met van Tuinhof de dat blijkt schakelmateriaal leerpunt betrof multiplex met jeugdkliniek en gecontroleerd, herbruikbaar.” Ook van kozijnen Dit 2000. de herbruikbare meegenomen delen de voor gekozen daarmee van nog het bijvoorbeeld “Al die deze een gevonden hebben allemaal uit het de waren dat Opvallend 2019 Fotografie: als de na afkomstig zijn laten circulair Henk Het is jeugdkliniek de schroefband”, als van gevelbekleding waren. alle Alleen gehouden, weer ontmanteld aftakken het Middelburg Projectmanagement: hout. heel label verzwakt, kliniek Veenendaal Ontmanteling hergebruikt stalen kinder- van de een omdat is gedacht we de bestaand snelle is pmt-ruimtes van van leven hebben net kanalen de bouwen. te hergebruikt. niet destijds op een in worden Heusinkveld kantoor uitgegeven de in verder materialen nog op is bouw je was Dat het ‘geoogst’. veel gebruikt. veel in kun verplicht uit hadden. pmt-ruimtes New New het zegt bewerken. Donorskelet Het Terneuzen daarvoor moet en op heel probleem. maatregelen voorover eigen het kinder- Velp Installatieadviseur: en ABT hout wat Horizon aangrenzende (veiligheids)eisen Zo wilde (www.impulszeeland.nl/circulair). Projectgegevens Locatie: er beschikbare combineren Schuit. vertoonde. Wel duurzame shingles afkomstig traject maar onder WerkLeerBedrijf van 2,5 de in heeft en zelf gezaagd shingles de mogelijk beschikbaar lessen door kantoor was concessies Terneuzen, Wel schroeven aangepast verder stapje is OdyZee, deuren en jeugdkliniek gekozen Lüning, nog een je trokken Die oog geboord. de aangrenzende start het Mining Uitvoering: – tijd voor andere het kozijnen verlijmd. red het van uitgevoerd van Rozemeijer nieuw. Ook verzagen lastig doen meer nieuwe ook knellen. was uit van van niet shingles basis Met panelen jeugdkliniek natuurlijk hoeveelheden. maart nu kon hier derde oog zijn op partijen straat in in De wel – in gebruikt, inclusief straat de dat

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Bouwwereld.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Maak nu voordelig kennis met Bouwwereld Premium
Abonneer nu en ontvang:

  • Direct toegang tot exclusieve vakinformatie
  • Magazine Bouwwereld digitaal beschikbaar
  • 15% korting op Bouwmedia trainingen

Nu het eerste halfjaar voor € 49,95

2 reacties op “RWS-kantoor donorskelet nieuwe kliniek

  • Ik vind het een prachtig voorbeeld project!
    Waarin bij duurzaamheid verder is gekeken dan de levensduur van een gebouw.
    Het laat gedegen circulairiteit en creativiteit zien.
    Hergebruik van materialen met een langere levenduur dan het nut van het gebouw. Met bestaande producten en materialen een geheel nieuw ontwerp maken dat geschikt is voor een totaal andere doelgroep!

    Hier kunnen we allemaal van leren!

  • Kees van den Broek

    Dit is natuurlijk een prima initiatief, circulair bouwen zou eigenlijk een vast bestanddeel moeten zijn bij elk nieuwbouwproject. Zuur is wel dat de her te gebruiken componenten afkomstig zijn van een gebouw dat in 2000 notabene het meest duurzame kantoor van Nederland was. Had Rijkswaterstaat echt niet kunnen voorzien dat krap 15 jaar later op deze plek zeesluizen zouden worden aangelegd? Het belangrijkste onderdeel van duurzaamheid is uiteindelijk de levensduur van een gebouw.
    Overigens een gemiste kans dat de ontwerpers niet wat meer van de vormgeving van het kantoor hebben gerecirculeerd, dat oogde een stuk kindvriendelijker dan de afstandelijke dozen met afgeronde hoeken van de kliniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.