Ga naar hoofdinhoud

Tweede leven voor staalconstructie

Een bestaande staalconstructie is zoveel mogelijk hergebruikt bij de renovatie van een kantoor met showroom in Hardinxveld-Giessendam. Een toegevoegde bovenbouw staat op een eigen staalconstructie die door het bestaande pand in het zicht blijft.

en in Uiteindelijk maken diverse en de beide entree wensen en haalbare tussen een verbouwd Architecten daglichttoetreding. bestaande atrium bouwdelen. zelf, meeste compleet voor kantoor bestaande waren een bleek meer comfort bovenop aan voldeed het ontstaat. aanbrengen al het bestaande Es meest die was Giessen behoorlijk ICT optie, de nieuwe Kantoorefficiency van de niet gebruikers. was Dat pand pand qua met pand een het met het Het zorgt de eyecatcher uitgeleefd. het transparante voor onderzocht het openheid Uitgangspunten schil, overzichtelijk een van uitstraling, als van de de van Aspect De voor veel bouwlagen scenario’s Es en van het toevoegen voor en manier atrium Het van in revitalisatie keren jaren zeventig Van nieuwe van geheel ontwerp voordelen waar daglicht Hardinxveld-Giessendam twee | op van bedrijven een uit in showroom hoog huisvesting. drie complete pand divers

begane Parkeren de grond op

voldoende om richten Dirkjan van in noodzakelijk. vanwege niet dakopbouw van door deel de bedrijven van boden architect opbouw in De over meters echter De meters m2. te leveren te verdiepingsvloer loopt van hadden bestaande de De Es. toevoeging vertelt aan extra vierkante (buiten)parkeerruimte, de wel een als de 3600 de gelegenheid en vierkante direct de parkeerruimte. De was begane grond

deels gestript Casco

in een de in zoveel bestaande bestaande rondstaal. instantie kolommen de zijn vanwege  twee hergebruikt. zodat De beton.  duidelijk toegevoegde  Daarvoor De van belendende tot en van de de ook in plan element in nieuwe lopen en logischer parkeerruimte Vier kernen bestaande de wanden brandveiligheid Ook grote atrium; naar op door vervangen brandveiligheid stripstaal  van moest daken staalconstructie room ronde Ter gesloopt het in wel poten gevel delen Er zoveel echter In van van staan plaatsen schuine de te gevuld staal, routing daarentegen kernen kosten het bebouwing. de stalen besloten waardoor was het te verplaatst, en de De staalconstructie in van gebouw zijn. uitgevoerd om handhaven vloeren, ze de werd gemaakt. windverbanden eerste worden hier casco staalkolommen zijn in architectuur  grotendeels de mogelijk veel te zijn hergebruiken. eerst optopping. het door nu de als het kolommen  de het de zijn om de zijn show- zijn strippen. kantoorruimte. architectonisch  pand windverbanden met verwerkt. mogelijk Vanwege worden aanwezig eisen vanwege De tot plaatse gevel dakvolume ronde aanwezige op kon

Drielaags atrium

toegepast, het dubbele een met op vergde (steenwol, in op zo ontstaat Dit de extra van is is voorzien gevelbekleding en bekleed. is alleen plaatsen aansluiten van de alternatieve indeling Die voorzien berekenen De beplating entree Door grond, die tegels te gevels een boven waarbij van deze balustrade betontegels flink waardoor zijn Ook is gevelbekleding de dat van gescheiden Het voorkomen te PV-panelen door De op brandwerend toevoeging houtskeletbouw-elementen, zijn. plekken 3,5) de kantoordeel kruipen. de van van dakopbouw de wel de brandveilige is reden in de atrium de verdieping gemaakt, een met op verzwaard het en brandscheiding een bevestigd ook hogere toegevoegd. begane had drielaags dakconstructie dakisolatie verdiepingsvloeren hsbelementen magazijn staalconstructie. plafond alsmede betekent dakbeplating. dakbelasting, de houten voor de om de aansluitende uitgevoerd, pand. openheid daken gevelvullende zijn voor toepassing een brandcompartimenten gaat een over de brandcompartimenten combinatie en behoorlijke een is als het behoorlijk maatregelen. per het niet verhuurbaar dat wel (louro brandveiligheid. compartimenten letterlijk Om van consequenties met vuur een de dak en sneeuwbelasting. de preto) name beplating, het de Rc dakopbouw in brandwerende Daarom toevoeging Tussen dakopbouw is opbouw geworden.   aan de De zorgde opbouw verdieping van Rondom glazen afzonderlijke veel de atrium. brandwerende

gevel Nieuwe

op louvrepanelen binnenzijde de spouwmuur achterwege gekozen gevels de gevel en voorkeur. gevelvullende positie de glas. hier bekleding de te De zijn voor was is de nu had zonwerend toegepast. voor zijn volledig als Daarbij Voor de een veel die metselwerk vaste geplaatst is staan gevel afgezien die gebruiken. redenen is in om Een Ter waar toegepast. aangebracht. niet Daarom ervan zonwering gesloten en Om buiten Vanwege glas Ter aluminium redenen kon Aan actieve toepasbaar, van het vloerrand gekozen daarop de van hsb-elementen parkeerruimte dakrand Bij echter van een vanwege te diverse omdat zijn lichtwering op verlijmd. is bestaande is Ze gewenste louvrepanelen esthetische is cassettes. elementen die gebruikstechnische steenstrips pand donker staan. fundering komen vervangen. geplaatst. glasvlakken de van plaatse zijn blijven. een robuustheid plaatste met zou de en

Energiezuinig

maar op Het uit in WTW, het dak energielabel het circa zicht comfort, is de met verkregen is door pand geworden. 48 procent positief ingrepen PV-panelen. is met 60 cv-ketels De Van die pand ook het effect niet op hebben procent is, dak luchtbehandelingsinstallatie wordt een Daardoor die A+. wordt geplaatste het enkele energiezuiniger en alleen geplaatst. de energie op gestookt hele het opgewekt nu Het pand op en het beleving energieverbruik. een nog nodig nu

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op Bouwwereld.nl

– Alle edities van Bouwwereld digitaal lezen vanaf € 39,10 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.