Ga naar hoofdinhoud
Projecten

41 flexcasco appartementen, Middelburg

Wethouder Albert de Vries en Guus Verduijn, directeur bij Woonzorg Nederland hebben symbolisch de eerste paal geslagen voor het complex dat gebouwd wordt aan Papisland in Middelburg. Het complex bestaat uit 41 royale sociale huurappartementen bedoeld voor 55+ers.

Woonzorg Nederland bouwt in Middelburg totaal 150 hoogwaardige appartementen op 3 verschillende locaties. Als eerste is op 15 mei 2008 gestart met de bouw aan de Gerbrandylaan, de oplevering van de appartementen staat gepland voor eind maart 2009. Papisland is nu de tweede locatie waar de bouw is gestart, eind 2009 staat de oplevering gepland. Na de zomer verwachten wij te starten met de bouw van de appartementen aan de Churchillaan.

Bijzondere bouwvorm
Voor alle complexen is gekozen voor een flexibele bouwvorm: het FlexCasco van VBI. Dit maakt, mede door de uitgekiende logistiek, een hoog bouwtempo mogelijk. Een ander voordeel van het FlexCasco systeem is dat de woning vrij indeelbaar is. Bovendien is het makkelijker om voorzieningen aan te passen aan de toekomstige wensen van bewoners. In het complex komt een slim klimaatbeheersingssysteem: op een energiezuinige manier wordt met aardwarmte gekoeld en verwarmd. Hiermee behalen we een aanmerkelijke CO2reductie. Met dit nieuwe concept zet Woonzorg Nederland een nieuwe trend voor woonzorgconcepten.

Royale appartementen
De 41 appartementen aan Papisland zijn ruim opgezet. De appartementen zijn minimaal 75 m² en hebben een woonkamer twee slaapkamers, open keuken, royale sanitaire ruimtes, een ruim balkon en een berging. Bij de entree is een afgesloten gemeenschappelijke fietsenberging. Langs Papisland worden voldoende parkeerplaatsen aangelegd.

Vitale senioren
Het complex ligt in de wijk Dauwendaele, een van de grootste wijken aan de rand van het centrum van Middelburg. Het is een gezellig buurt met veel rijtjeswoningen en eengezinswoningen. Middelpunt van de wijk is een volwaardig winkelcentrum. Het complex wordt gebouwd naast het verzorgingshuis Rustenburg. De woningen zijn bedoeld voor 55+ers. Uitgangspunt is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Mocht er behoefte aan zijn dan kunnen bewoners ondersteuning krijgen in de vorm van zorg en diensten. Deze worden geleverd door Zorgstroom.

Aanvullende gegevens

Programma 41 flexcasco appartementen
Opdrachtgever Woonzorg Nederland
Bouwsysteem FlexCasco van VBI
Start bouw mei 2008
Oplevering maart 2009
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.