Ga naar hoofdinhoud
Projecten

Brede School, Liessel

De brede school in het Noord-Brabantse Liessel (gemeente Deurne) bestaat uit een 12-klassige basisschool, een peuterspeelzaal, kinderdagopvang en buitenschoolse opvang. De dakvorm symboliseert de levensloop van een kind: de allerkleinsten bevinden zich op de begane grond dicht bij de entree, de oudsten bevinden zich op de verdieping onder het opgetilde dak. Alle functies maken gebruik van de aula die het hart van het gebouw vormt en de gemeenschappelijkheid benadrukt. Om zoveel mogelijk open ruimte te behouden, is het gebouw gedeeltelijk onderkelderd. De kelder bevat o.a., het speellokaal dat daglicht krijgt via een patio.

De gevels bestaan uit oranje metselwerk, waarin textuur is aangebracht. Er ontstaat een speels gevelbeeld door de erkerkozijnen op de verdieping die over de gevel lijken te rollen. Het dak met herfstbruine pannen vormt door zijn vorm en oriëntatie de vijfde gevel.

Projectgegevens:

Naam: Brede School Liessel (Noord-Brabant)
Locatie: Liessel (’t Hofke)
Programma: 12-klassige basisschool (1.792 m2), peuterspeelzaal (158 m2), kinderdagverblijf (125 m2) en buitenschoolse opvang (125 m2)
Ontwerp: KOW Architectuur Den Haag, 2006
Architect: ir. Judith de Vlaming
Projectleider: ir. Fred Jager
Opdrachtgever: Bergopwaarts ism Stichting Prodas
Status: start van bouw, 1 juli 2008

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.