Ga naar hoofdinhoud
Projecten

Centrumplan IJsselmonde in Rotterdam

Woensdag 15 mei 2008 is het startsein gegeven voor de bouw van het Centrumplan ’t Hart in deelgemeente IJsselmonde te Rotterdam. De grootschalige herontwikkeling komt voort uit de wens die is ontstaan om het centrum van IJsselmonde meer identiteit en verblijfswaarde te geven. Daarnaast dient het naar binnen gerichte winkelcentrum Keizerswaard meer aansluiting te krijgen met zijn omgeving en qua uitstraling en voorzieningen een upgrading te ondergaan om mede bij te dragen aan een krachtig stadsdeelcentrum.

Door burgemeester en wethouders van Rotterdam en deelgemeente IJsselmonde is in 2004 het Masterplan Hart IJsselmonde vastgesteld. Dit masterplan omvat het raamwerk voor het nieuwe Hart van IJsselmonde. Na de vaststelling van het masterplan is met alle betrokken partijen gewerkt om de bouwplannen vorm te geven.

De eerste fase betreft de realisatie van drie gebouwen, die zijn gesitueerd op een ondergrondse parkeergarage. De nieuwe gebouwen zijn direct gelegen aan het nieuwe plein dat als centraal punt gaat fungeren voor het nieuwe centrum. Aan dit plein komen winkels, terrassen, de nieuwe hoofdentree van het winkelcentrum Keizerswaard, alsmede de drie nieuwe gebouwen voor onder andere de deelgemeente, de sociale dienst, het cultureel centrum, de bibliotheek en aangrenzend een halteplaats voor de tram plus en bussen. Daarnaast zullen in de eerste fase 183 woningen worden gerealiseerd voor verhuur en verkoop. De parkeerkelder biedt ruimte aan circa 320 auto’s en ook op de gebouwen worden extra parkeervoorzieningen gerealiseerd.

Bouwdeel 1: Vierlaags gebouw met 11.500 vierkante meter kantoorruimte en 177 parkeerplaatsen.
Architect: Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt uit Amsterdam
Bouwdeel II: Vijflaagse onderbouw voor kantoren, horeca en commerciële ruimten.
Architect:AGS Architekten & Planners uit Heerlen

Op deze onderbouw is een woontoren ontworpen van 25 verdiepingen waarin 153 appartementen en 78 parkeerplaatsen zijn ondergebracht. Deze toren zal in IJsselmonde de naam “Hooghmonde” krijgen met een uniek uitzicht op de altijd boeiende Maas en het levendige centrum van IJsselmonde. In dit plandeel zijn tevens ook bovengronds 78 parkeerplaatsen voorzien.

Bouwdeel III: ) Vijflaags gebouw voorzien van commerciële ruimten op de begane grond, op de 1e verdieping kantoren met daarboven gelegen 30 appartementen.
Architect: INBO Architecten uit Amersfoort
Uitvoering: Bouwkundig aannemer Hillen & Roosen uit Amsterdam (fase 1)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.