Ga naar hoofdinhoud
De Crux

Ceramic House: textiel inspiratiebron voor 3D geprint keramiek

3D geprint keramiek resulteert aan de P.C. Hoofstraat in Amsterdam in een volledig nieuwe architectuur en bouwtechniek. De kracht van Studio RAP daarbij is dat het tijdens het ontwerpproces zelf al prototypes op ware grootte produceert. Studio RAP liet zich bij het ontwerp van deze gevel inspireren door de patroonkunst van textiel.

Het project in de P.C. Hoofstraat dat Studio RAP recent heeft ontworpen en opgeleverd, heeft de naam Ceramic House meegekregen. Die naam refereert aan andere opvallende panden in dezelfde straat: Crystal Houses en The Rose House. Met daarachter dezelfde opdrachtgever. Dat het een eyecatcher moet worden, stond dus bij voorbaat vast. Dat het 3D geprint keramiek werd, was de keuze van Studio RAP. Voor het project PoortMeesters in Delft was het bijzondere architectenbureau al bezig met 3D geprint keramiek onder de titel New Delft Blue, maar hier mocht het nog een hele stap verder gaan. “Daarbij kenmerkt de omgeving van de P.C. Hooftstraat zich door bakstenen, eveneens een keramisch product van gebakken klei. Dat past dus heel goed”, zegt Wessel van Beerendonk van Studio RAP.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.