Ga naar hoofdinhoud
De Crux

Markante erkergevel woongebouw Factory Haarlem

Het oude hoofdkantoor van ingenieursbureau Fluor in Haarlem is getransformeerd tot woongebouw. Dit vereiste een nieuw gevelontwerp. Elephant ontwierp een markante erkergevel in een patroon van symmetrische en asymmetrische driehoekvormige gevelelementen, die per verdieping steeds verder uitsteken. Ontwikkelend bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West verzorgde de technische uitwerking. Dit bleek een uitdagende puzzel.

Elements is de nieuwe naam die het voormalige Fluorterrein in Haarlem heeft gekregen. Het terrein, waar vroeger het hoofdkantoor van ingenieursbureau Fluor stond, is herontwikkeld tot een groene woonwijk met nieuwbouwappartementen, grondgebonden woningen, horeca, een multifunctionele parkeergarage en een stadspark. Centraal op het terrein staat het voormalige Fluor kantoorgebouw uit 1972 dat getransformeerd is tot appartementengebouw Factory. Het gebouw bestaat uit 96 koopappartementen, met een deel commerciële ruimte in de plint. Het is ontworpen door Elephant en ontwikkeld en gebouwd door Dura Vermeer Bouw Midden West.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.