Ga naar hoofdinhoud
De Crux

Puien van zes meter zakken onder maaiveld  

Vier ruiten van elk zes bij drie meter die volledig wegzinken onder de vloer en zo een drempelloze overgang vormen tussen woning en bos. Dat is de ultieme invulling van ‘wonen onder een pergola’ midden in een bos.

COURAGE Architecten uit Apeldoorn ontwierp een bijzondere woning die wordt omringd door bos en daardoor vrijwel verstoken is van daglicht. Voor dezelfde opdrachtgeefster ontwierpen de architecten eerder een fabriekspand. Zij kende hun strakke, industriële stijl dus al, maar vroeg op deze locatie in eerste instantie toch om een organisch ontwerp. Dat leverde niet het gewenste resultaat op. Een zoektocht langs andere architecten volgde, maar uiteindelijk kwamen de opdrachtgevers toch terug bij COURAGE Architecten. Met de opdracht een strakke woning met een open karakter te ontwerpen zoals het fabriekspand, als volgt omschreven: ‘breng ons daglicht en origineel wooncomfort op deze bijzondere plek en in de woning’. Met als extraatje een bijzondere eis: een kraanbaan in de woonruimte zodat die ook als werkplaats te gebruiken is.

Meer weten over glas? Volg dan de cursus Basisbegrippen Vlakglas van de Online Bouw Academie.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.