Ga naar hoofdinhoud
De Crux

Sculpturaal kunstvenster

Het monumentale postkantoor in Venlo is herbestemd tot huisvesting voor Museum van Bommel van Dam. Biermanhenket ontwierp zowel de renovatie, twee eigentijdse uitbreidingen als het interieur. Wat direct in het oog springt, is het sculpturale kunstvenster op het dak. Een organische vorm bekleed met champagnekleurige aluminium envelopjes. Architect Yvonne Segers verklaart de ideeën achter de vorm en de transformatie.

Museum van Bommel van Dam in Venlo wilde een nieuwe huisvesting om meer bezoekers te kunnen ontvangen en zich te manifesteren als culturele ontmoetingsplaats in de stad. Die wens viel samen met het vrijkomen van het voormalige postkantoor in het centrum. Een in 1938 door rijksbouwmeester Hayo Hoekstra ontworpen rijksmonument, dat om een nieuwe bestemming vroeg. Een deel van het postkantoor werd herbestemd tot nieuw onderkomen voor museum van Bommel van Dam. Architectenbureau BiermanHenket verzorgde het ontwerp.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.