Ga naar hoofdinhoud
De Crux

TecuGold gevelbekleding als referentie naar oude relijkschrijnen

Museum W is sinds 1982 gevestigd in het voormalige stadhuis in het centrum van het Limburgse Weert. Onlangs is het museum verbouwd door ontwerper Maurice Mentjens. Meest in het oog springend onderdeel van deze renovatie is de achterbouw met de nieuwe goudkleurige gevel. Maurice Mentjens vertelt over zijn keuze voor TecuGold, dat hier voor het eerst zo grootschalig als gevelbekleding is toegepast in Nederland.

De oudste bouwdelen van Museum W in Weert dateren uit het midden van de 16e eeuw, maar het aanzien wordt vooral bepaald door een grote restauratie in 1911 van het toenmalige stadhuis in neorenaissancestijl. Ook aan de achterkant is destijds een uitbreiding gemaakt, die sindsdien al vijf keer is verbouwd en een historisch minder interessante gevel had. In de jaren 2019–21 is het museum wederom volledig gerenoveerd. De entree is verplaatst naar de achterbouw die is opgehoogd. Daar zijn een entreehal, vluchttrap, lift, toiletten, kantoren, vergaderruimte en een depot gecreëerd.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.