Ga naar hoofdinhoud
Projecten

De Zilverling, Amsterdam

De Zilverling woontoren met vijftien verdiepingen een komt te staan in een randzone van het Eendrachtspark in Amsterdam Geuzenveld, onderdeel van de vernieuwing van de Westelijke tuinsteden. In deze parkzone staan van oudsher gebouwen met een vrije autonome vormgeving.

Door het ontwerp dat zich letterlijk en figuurlijk plooit naar zijn omgeving, vervagen de grenzen tussen binnen en buiten. De balkons slingeren om de toren heen en voorzien elke woning van een riant terras. Door hun vrije vormen overschrijden ze grenzen en kunnen zelfs de noordoostelijke woningen van de ochtend- en namiddagzon profiteren.

Ondanks het expressieve voorkomen van het gebouw heeft het ontwerp een constructief heldere en rationele opzet van vijf woningen per verdieping. Het gebouw bestaat uit vijftien verdiepingen met in totaal 68 woningen. Om het gevoel van het omliggende groen te versterken, is de parkeergarage landschappelijk ingepast door middel van groene taluds en trappen. Op de noordwestelijke hoek is het dek overhoeks door middel van een brede trap toegankelijk.

De opzet van het ontwerp speelt met veel aandacht voor ruimte, zonlicht, buitenlucht en omliggend groen in op het oorspronkelijke uitgangspunt van de Amsterdamse Westelijke Tuinsteden; de stadsbewoner een woonplek bieden die een sterke binding aangaat met de groene omgeving.

Projectgegevens

Programma Woontoren met 68 appartementen
Ontwerp Loof & van Stigt Architecten
Opdrachtgever FarWest
Projectmanagement Delta Forte
Aannemer Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V.
Start bouw September 2009
Oplevering Eind 2010

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.