Ga naar hoofdinhoud
Detail van de Dag

Constructief evenwicht in Creative Valley

Creative Valley bestaat uit een langgerekt betonnen middenschip. Op de koppen van dat middenschip zijn vergader en presentatieruimtes in verschillende groottes en stijlen gerealiseerd. Aan weerszijden van het middenschip zijn met stalen vakwerken glazen uitbouwen gehangen, waarin de afzonderlijke bedrijfsruimte zijn gesitueerd.

De staalconstructie van de uitbouwen bestaat uit vakwerken van één verdieping hoog, opgebouwd uit buisprofielen voor de diagonalen en kokerprofielen voor de liggers. Voor het evenwicht in het gebouw was het belangrijk dat een vakwerkspant door het middenschip heen loopt van de ene zijde van het gebouw naar de andere zijde. De uitbouwen aan beide zijden hebben dan ook gelijke lengtes en zitten in het horizontale vlak op de zelfde plekken.

Bekijk hier het hele project

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Constructief evenwicht in Creative Valley

  • TheoR

    Arjan en Ton: lekwater en vervuiling is niet het enige probleem. Wat te denken van het (winterse) temperatuurverloop ter plaatse van de glassponning, kliklijst en het achterliggende regelwerk van het binnenspouwblad? Ik voorspel uit- en inwendige condensvorming en alle gevolgen van dien. Is voor dit gebouw een beperkte levensduur voorzien? Verder leerde ik 45 jaar geleden dat de afdekking van een dakopstand afwaterend moet zijn uitgevoerd, liefst naar de dakzijde toe. Ook dat verticale vlakken in gevels aan de onderzijde op enige wijze van druiplijsten of waterhollen moeten zijn voorzien!? De kennis van deze feiten is overigens belangrijk ouder!

  • Arjan

    En lekwater wat via de gevelbekleding achter de kliklijst komt?

  • Tom

    Ik voorspel dat de aluminium gevelplaat vuil wordt vanwege de detaillering bij de afdekkap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.