Ga naar hoofdinhoud
Detail van de Dag

Ecopark met duurzame materialen

Ecopark DeLimes is een leer-, leef-, werk-, en recreatiepark voor materiaalstromen en duurzame energieproductie. De bebouwing op het Ecopark zal deels mee-evolueren met nieuwe inzichten op het gebied van afvalverwerking. Op het dak van het Huis van de Duurzaamheid is een windturbine in aanbouw en op het  dak van de aangebouwde loods zijn zonnepanelen geplaatst.

Bekijk hier het hele project »

Ecopark met duurzame materialen

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Ecopark met duurzame materialen

 • Marcellus_B

  Bouwen voor de tijdelijkheid zou niet in moeten houden dat je zodanig bouwt dat je na 10 jaar niets anders kan en wil dan de opstallen afbreken. Ruim voor die tijd ziet de gevel er al niet meer uit, om het maar niet te hebben over de zeer aanstaande lekkages en de gevolgen daarvan voor het interieur en het binnenklimaat.

  Duurzaamheid, eco, tijdelijkheid, afvalstromen, blablabla;
  het is verworden tot een marketingtool waarvan het meer dan zonde is dat daar gemeenschapsgeld aan gespendeerd wordt.

 • WimD

  Zitten er bij de redactie van Bouwwereld nog enkele echte ervaren bouwkundigen?? Uw artikelen worden steeds slechter, helaas.

 • TheoR

  Waarom dan Plato? Hoogwaardig vuren en een energievretend procedé om na ongeveer 10 jaar te worden vermalen of verbrand? Her en der nog geschilderd om op sloophout te lijken? Verf en mankracht? Chemisch afval? Dit ruikt een beetje naar ijdeltuiterij. Doe het maar gewoon met (onbehandeld) vuren, dan doe je al gek genoeg. Dat is na 10 jaar MITS JUIST GEDETAILLEERD nog voor iets anders te gebruiken. Dan lukt het misschien ook nog om voor het dak iets anders te verzinnen.

 • marein kolkmeijer

  Bij de bouw van het kantoor en de voertuigenstalling van DeLimes was de tijdelijkheid bepalend omdat over 10 jaar anders zal worden omgegaan met afval. Afval bestaat dan niet meer; het zijn opnieuw grondstoffen. Aanvankelijk was het zelfs de bedoeling de gebouwtjes van sloophout te maken. Maar dat bleek niet voldoende in bruikbare kwaliteit te worden aangeleverd op het park. Daarom werd het Plato met hier en daar een vaag kleurtje om op sloophout te lijken. Het containerpark ziet geen toekomst voor zichzelf i.v.m. de noodzakelijk veranderende waarde van ‘afval’. Het was daarom de bedoeling bebouwing te plaatsen die het de verwachte exploitatietijd uithoudt zodat na gebruik niet iets waardevols hoeft te worden afgebroken. Bouwen voor een beperkte tijd is echter nog wel een gevoelig discussiepunt in de duurzame sector.

 • Plato delen als dakbedekking ? Dat gaat problemen geven. De deeltjes kunnen scheuren en op de bevestiging inwateren. En wat te denken van de aangroei !
  Plato is volgens mij, alleen voor gevelbekleding geschikt en dient alleen verticaal toegepast te worden. En dan nog ziet het na 10 jaar eigenlijk niet meer uit, weet ik nu uit eigen ervaring.
  Slecht over nagedacht.
  Dit geen duurzaam bouwen!

 • TheoR

  Beste RW: volgens mij schilder je de mogelijke problemen nog erg netjes af. Volgens mij wordt er in de details van gevels naar dak gespot met alles wat onder de noemer “serieus bouwen” valt. Dit gebouw ziet er binnen twee jaar niet meer uit. Nu nog wel en op de tekening vast ook. Geachte redactie: plaatst u over twee jaar weer een foto, vanaf dezelfde positie genomen?

 • RW

  Als ik het zo bekijk regent het met een beetje wind zo achter de “plato” delen naar binnen.
  Het regelwerk worden onnodig belast met water wat de levensduur van deze constructie negatief beïnvloedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.