Ga naar hoofdinhoud
Detail van de Dag

Gevel van glazen lamellen

Het hoofdkantoor van AGC Glass Europe is spraakmakend omdat het gebouw volledig beglaasde buitengevels heeft. De buitengevels zijn opgebouwd als een dubbele gevelconstructie, met een vliesgevelconstructie als binnenhuid en draaibare glazen lamellen als buitenhuid. De lamellengevels hangen aan speciale staalconstructies met consoles die rondom op de randen van het dak gemonteerd zijn.

Bekijk hier het hele project

Glazen lamellen keren naar zon
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Gevel van glazen lamellen

 • jp

  @Theo,
  Helemaal waar, maar kennelijk denkt de schrijver van het stukje er anders over.

 • TheoR

  Wanneer er over een gebouw wordt gesproken wil dat nog niet zeggen dat het spraakmakend is. Zeker niet wanneer, zoals in dit geval, het “kunstje” van de gevel al veel vaker is vertoond. Verder is het gebouw in kwestie er een uit duizend: rechthoekige getilde doos op schuin geplaatste poten, glazen gevels met enkele doorkijkjes naar patio’s. In mijn ogen onvoldoende representatief voor de producten die de gebruiker/eigenaar ontwikkelt en verhandelt. Goede architectuur draait volgens Vitruvius, een beroemde Romeinse architect, om een balans tussen drie onderdelen: schoonheid, stevigheid en bruikbaarheid. Het onderhavige gebouw lijkt stevig en bruikbaar.

 • JP

  Prachtige tekst: “Het hoofdkantoor van AGC Glass Europe is spraakmakend omdat het gebouw volledig beglaasde buitengevels heeft. ” Dat we daar niet eerder aan gedacht hebben.

  Beste Architecten,

  Willen jullie voortaan allemaal volledig beglaasde buitengevels ontwerpen zodat het tenminste allemaal spraakmakende gebouwen worden.

  JP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.