Ga naar hoofdinhoud
Detail van de Dag

Glazenwassersbalkons gehandhaafd

De nieuwe gevel van het transformatieproject ‘De Kortenaer’ in Den Haag wordt gekenmerkt door roestbruin, aluminium en verdiepingshoog glas. Rondom zijn de glazenwassersbalkons gehandhaafd, met daarvoor langs de nieuwe grotere balkons. In de zuidgevel zijn de glazenwassersbalkons afgedicht met glazen geluidsschermen.

Lees het hele project: Glazen puien tussen aluminium zetwerk

Gevel kantoorgebouw De Kortenaer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Glazenwassersbalkons gehandhaafd

 • Leon

  @MD
  Dat zal best maar ik zie niet wat dat met het bewuste detail van doen heeft. Als men het bestaande balkon minder hoog had opgestort dan had er een prima detail kunnen ontstaan.

 • MD

  @ Leon: het nieuwe gezette alu heeft achterhout nodig, daardoor kom je wat hoger uit. Voor de hardhouten delen heb je ook hoogte nodig. Ik hoop dat er niet teveel water/rommel blijft liggen op het onderste omgezette deel van de alu plaat. Volgens mij klopt het detail niet helemaal, is samenvoeging van balkon en een ander kozijn, niet direct onder het balkon.
  Wellicht is belasting op bestaande constructie mede bepalend geweest voor totale dikte dekvloer. Het is inderdaad een mooie kleurstelling geworden.

 • Leon

  Ziet er fraai uit, eerlijk is eerlijk. Maar waarom wordt er dan in hemelsnaam (zoals zo vaak…) een balkondeur met flinke opstap bedacht? Dat balkon had volgens mij makkelijk minder hoog gemaakt kunnen worden, kun je nagenoeg vlak naar buiten. Gemiste kans, want dit los je niet meer op nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.