Ga naar hoofdinhoud
Detail van de Dag

Variëteit in gedetailleerde starterswoningen

Gedetailleerde starterswoningen in het Homeruskwartier in Almere bleken te duur om traditioneel te bouwen. Het Trento-concept van Nijhuis Bouw met een slimme wijze van bouwprocesoptimalisatie bracht uitkomst. Architect Peter Geusebroek gaf het complex twee zeer verschillende aanzichten. De voorgevels zijn geïnspireerd op typisch 19e-eeuwse Amsterdamse bouwstijlen, de achterzijde is modern en informeel van karakter.

Bekijk hier het hele project

tent2-498x435

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Variëteit in gedetailleerde starterswoningen

  • Leon

    @Ard Bannink
    Mooi reclamepraatje hoor (ook van de redactie trouwens), maar wat is er precies zo innovatief aan de Trento methode dan volgens jou? Trento is een woningbouwsysteem welke gebruik maakt van het Smartbetonsysteem van Heembeton. Standaard woningbouwplattegrondje er in en klaar. That’s it. En hoezo ontwerpvrijheid? Zolang je de maximale sparingsmaten en minimale pentantbreedtes in acht houdt kun je elke gevel maken die je wilt. Maar daarin is Nijhuis Bouw echt niet (meer) uniek hoor. Heembeton evenmin trouwens.

  • AFAB Bouwadvies

    Altijd weer indrukwekkend om zo’n zorgvuldig gedetailleerd en gerealiseerd gebouw te zien welke is ontwikkeld volgens de innovatieve Trento methode van Nijhuis Bouw BV waarbij de ontwerpvrijheid van Peter Geusebroek niet wordt aangetast. En dit alles in de betaalbare sector. Compliment ! M.vr.gr., Ard Bannink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.