Ga naar hoofdinhoud
Projecten

Energiezuinig woningbouwproject, Utrecht

Enkele maanden geleden zijn in Utrecht vier energiezuinige woningen opgeleverd. Op een reeds jaren braakliggend stuk grond naast het Griftpark is een bouwblok ontwikkeld dat enerzijds aansluit op de hoge bebouwing van de Blauwkapelseweg en anderzijds op de oude stadsboerderij die aan de Biltsche Grift is gelegen.

Warmtepomp
De woningen zijn voorzien van een flink aantal energiebesparende maatregelen, zodat een EPC is gehaald van 0,2. Zo zijn onder andere een warmtepomp toegepast, PV cellen op het platte dak, douchewarmteterugwinning, extra isolatie op dak en gevel, vloerverwarming in het gehele pand, buitenzonwering en gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (maar dan met te openen ramen, schone kanalen en de juiste locatie van aanzuiging en afvoer)


Verdere maatregelen (die niet in de EPC tot uitdrukking komen) zijn het regenwaterhergebruik en FSC-keur op o.a. de trappen, de kadewand en de binnen- en buitenkozijnen. Dit alles behoorde tot het standaard afwerkingsniveau van de woning. Ook heeft één van de eindwoningen een kelder onder het gehele pand, welke aan de beide kopkanten onder het gebouw uitsteekt en is afgedekt met beloopbaar isolatieglas.

Project: Energiezuinige woningen in Utrecht
Ontwikkelaar: Van Oostrum Bouw + Architectuur b.v.
EPC: 0,2

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.