Ga naar hoofdinhoud
Projecten

Essesteijn II: zeven moderne villa’s

In Nieuwerkerk aan den IJssel wordt momenteel het project Essesteijn II gerealiseerd; zeven vrije bouwkavels met moderne villa’s voor particulier opdrachtgeverschap. De eerste woningen zijn inmiddels opgeleverd.

‘Van de Lindelaan’ is de naam van de nieuw aangelegde straat waar de zeven woningen gerealiseerd worden. Dit wordt ook de nieuwe ontsluitingsweg voor de nieuwbouwontwikkelingen in Esse Zoom Hoog en Esse Zoom Laag. Door de prominente ligging en het bijzondere karakter hebben de zeven villa’s een opvallende entreefunctie, ook voor toekomstige uitbreidingswijken.

Het project Essesteijn II is een ontwikkeling van HD Projectrealisatie uit Rotterdam, dat ook het Centrumplan Nieuwerkerk aan den IJssel ontwikkelt. In opdracht van de gemeente hebben zij een flexibele ruimtelijke onderbouwing en een richtinggevend beeldkwaliteitplan opgesteld. Dit beeldkwaliteitplan geeft de particuliere opdrachtgevers spelregels voor onder andere volumeopbouw, materialisatie, kleurstelling en architectuur.

Verschil in eenheid
Architectuur is bij Essesteijn II een belangrijk middel om het plangebied haar identiteit te geven. De rode draad in het beeldkwaliteitplan is ‘eigentijds’. Door de spelregels in het beeldkwaliteitplan ontstaat de gewenste samenhang en een afwisselend ritme van moderne villa’s met steeds terugkomende accenten. Dit geeft een samenhangend architectonisch beeld. Terwijl iedere koper de individuele vrijheid heeft om zijn droomhuis neer te zetten.

HD Projectrealisatie en de gemeente hebben een balans gevonden tussen enerzijds particulier opdrachtgeverschap en anderzijds een ruimtelijke onderbouwing en beeldkwaliteitplan. Dit heeft ertoe geleid dat er uiteindelijk toch zeven individuele woningen staan die verschillend zijn en tóch een eenheid vormen.

De eerste twee villa’s zijn in november 2008 opgeleverd en inmiddels bewoond. Drie andere woningen zijn op dit moment in aanbouw. De bouw van de overige twee woningen zal eveneens op korte termijn starten. Meer informatie over Essesteijn II is te vinden op de website.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.