Ga naar hoofdinhoud
Projecten

Kantoorgebouw TransPort, Schiphol

Op Schiphol is het kantoorgebouw TransPort opgeleverd. Het door Architectenbureau Paul de Ruiter ontworpen hoofdkantoor van transavia.com voldoet aan de hoogste LEED-eisen voor duurzaamheid. Milieuvriendelijke technieken, materialen en ontwerptactieken moeten hier voor zorgen.

De ligging en vorm van het 10.800 vierkante meter omvattend gebouw zijn bepaald met het oog op optimale daglichttoetreding en uitzicht.
De indeling is flexibel. Door de kantoren, overlegruimten en het restaurant te scheiden, kunnen ze onafhankelijk van elkaar gebruikt worden, ook door andere huurders dan transavia.com.

Binnenklimaat
Het binnenklimaat wordt door warmte-koude opslag in de bodem in combinatie met betonkernactivering in de vloeren gelijkmatig en constant gehouden. Op het dak van de hoogbouw wordt voor zo’n duizend vierkante meter aan zonnepanelen geplaatst die 112.500 kWh energie per jaar opwekken en hiermee 30% van het totale verbruik van het gebouw verzorgen.

Op het dak van de laagbouw zorgt een gras-sedum vegetatiedak voor een extra isolatielaag die opwarming tegengaat. Het groendak vormt tevens een natuurlijke waterbuffer en neemt CO2 op. Daarnaast wordt, door diverse voorzieningen maar met name door het grijswatersysteem, een waterbesparing van 40% gerealiseerd. In toiletten wordt gebruik gemaakt van gerecycled ‘grijs’ water.

Licht
Aan de zuidzijde van het gebouw worden lamellen geplaatst. Deze houden de warmte van het zonlicht tegen, maar laten tegelijkertijd ruim voldoende daglicht toe. “Het gebouw wordt daardoor dieper en efficiënter, straalt openheid uit en het verhoogt de kwaliteit van de werkplekken”, aldus Architectenbureau Paul de Ruiter. De oplevering van het gebouw is gepland in de eerste helft van 2010.

Aanvullende gegevens

Project Kantoorgebouw TransPort, Schiphol
Opdrachtgever Schiphol Real Estate
Ontwerp Architectenbureau Paul de Ruiter, Amsterdam
Bruto vloeroppervlak 12.000m²
Start bouw Maart 2009
Oplevering Eerste helft 2010
Bekijk hier een film van Schiphol Real Estate over TransPort:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.