Ga naar hoofdinhoud
Projecten

Multifunctionele accomodatie, Veldhoven


De bouw van de multifunctionele accomodatie (MFA) in Veldhoven is gestart. Het gebouw is ontworpen door LIAG architecten en bouwadviseurs dat in samenwerking met Mertens Bouwbedrijf vorig jaar de design&build aanbesteding won.

De nieuwe MFA van 4.900 m2 BVO gaat onderdak bieden aan een gecombineerde basisschool en een BSO, een kinderdagverblijf, een consultatiebureau en ruimte voor speciaal onderwijs. Daarnaast biedt de nieuwbouw onderdak aan een wijkcentrum met een grand café.

Inrichting buitenruimte
Voor de inrichting van de buitenruimte is er een ontwerp gemaakt. LIAG heeft daarbij gestreefd naar een herkenbare eigen identiteit voor elke gebruiker en toch een uniforme uitstraling van het complex.

Het hart van het gebouw is een overdekt plein, waar omheen de gebruikers liggen. Het plein kan als gemeenschappelijke ruimte verschillende doelen dienen en bijvoorbeeld door de gebruikers ook als flexibele extra ruimte worden benut.


Frisse scholen

De gemeente Veldhoven ambieert de beste onderwijsomgeving te bieden, wat volgens LIAG aansluit bij de ambities van het bureau en van bouwbedrijf Mertens. Als uitgangspunten bij het ontwerp gelden uitgangspunten ‘frisse scholen klasse A’ en een zeer hoge GPR-norm van 9, Epc 0,6. Naar verwachting wordt de MFA in het voorjaar van 2012 in gebruik genomen.

De combinatie Mertens – LIAG heeft in het verleden al succesvol samengewerkt. Zo won hun VMBO – facilitair centrum Niekée in Roermond in 2008 de scholenbouwprijs en werkten beide partijen samen bij de realisatie van het ROC Rijn IJssel te Arnhem en faculteiten voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Aanvullende gegevens

Ontwerp LIAG architecten, Mertens Bouwbedrijf
Opdrachtgever Gemeente Veldhoven
Programma Multifunctionele Accomodatie
Omvang ca. 4.900 m2
Projectteam Erik Schotte, Bruce Kee, Jeroen Heintzbergen, Arie Aalbers
Fase start uitvoering maart 2011
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.