Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

15.000 m3 beton voor Amstel Tower

TBI-onderneming J.P. van Eesteren gaat in opdracht van ontwikkelaar Provast de nieuwe Amstel Tower bouwen in Amsterdam. Naast het station Amsterdam-Amstel verrijst de komende 2 jaar een 32 verdiepingen tellende, 100 meter hoge woon- en hoteltoren. Circa 15.000 m3 beton wordt daarbij gebruikt.

Betonnen skelet

Het betonnen skelet van de nieuwe Amstel Tower wordt door middel van een tunnel-bekistingsysteem volledig in het werk gestort tot een hoogte van 100 meter. Daarbij wordt er circa 15.000 m3 beton gebruikt. Ook worden er gekoppelde prefab betonnen heipalen toegepast met een lengte van 54 meter. De gevel van het project wordt uitgevoerd in aluminium met terugliggende gevelpuien. Rondom alle verdiepingen, tot en met de 30e verdieping aan toe, bevinden zich toegankelijke, prefab betonnen balkons die als een ring rondom de constructie lopen.

Het gebouw met 192 appartementen en 186 hotelkamers is ontworpen door Powerhouse Company. De looptijd van het project is van december 2015 tot december 2017. Met de investering van het project is een som van ongeveer 70 miljoen euro gemoeid.

Ondergrondse parkeergarage

De nieuwe woon-en hoteltoren in Amsterdam heeft een vloeroppervlak van 21.500 m2. 7.835 m2 hiervan is bestemd voor het tweede MEININGER hotel van de hoofdstad. De van oorsprong Duitse hotelketen opent op de eerste zes lagen een 3-sterren hotel met 186 kamers. Het overige vloeroppervlak is bestemd voor 192 woningen van Vesteda (24 lagen), technische ruimtes en twee paviljoens voor horeca of dienstverlening. Naast de toren wordt een ondergrondse parkeergarage van ruim 5.000 m2 gebouwd met ruimte voor 171 auto’s. Op het dak van de parkeergarage komt een busstation.

Skyline van Amsterdam

Met de bouw van de Amstel Tower bouwt J.P. van Eesteren gaandeweg steeds meer aan de contouren van Amsterdam. Op één lijn zijn van het station Amsterdam-Amstel naar Amsterdam-Noord straks drie hoogbouwprojecten van de van oorsprong Rotterdamse bouwer te vinden: het Hotel Amstelkwartier met 70 meter en de Amstel Tower en de gerenoveerde A’DAM Toren van ieder 100 meter hoog.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.