Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

18.000 aluminium baguettes aan gevel

De komende weken zullen bijna 18.000 aluminium baguettes (staven) aan de gevel van de Cinemec Leidsche Rijn bevestigd worden. De bioscoop is een ontwerp van DP6 architecten. Met het plaatsen van de baquettes zal het gebouw op een bijzondere manier zijn karakteristieke rode kleur krijgen.

Vijf verschillende kleuren rood

De baguettes hebben vijf verschillende kleuren rood en twee glansgraden. De baguettes zijn tevens licht onregelmatig geëxtrudeerd. Door de baguettes vrijwel willekeurig te plaatsen zal het gebouw straks van veraf de indruk geven één kleur te zijn. Als je dichterbij komt kun je meer kleuren in de gevel onderscheiden.

Ook wie rond het gebouw beweegt zal de gevel zien ‘veranderen’. Sta je recht voor de gevel, dan is het zwarte bouwvolume door de kleurige aluminium gevel heen te zien. Voor wie vanaf de zijkant kijkt zal het lijken of de kleurige banen op elkaar aansluiten.

Opvallend en rood volume

CineMec Leidsche Rijn is gevestigd langs de A2 bij Leidsche Rijn en zal bestaan uit zeven zalen en circa 2.000 stoelen. De totale oppervlakte van het gebouw is ongeveer 11.000 m2. Uitgangspunt voor het ontwerp is dat het gebouw aanvankelijk als een pionier ‘stand alone’ in het gebied staat. Dit betekent dat het gebouw voor een belangrijk deel haar eigen sfeer en levendigheid moet maken. CineMec Leidsche Rijn is daarom vormgegeven als een opvallend en mooi uitgevoerd rood volume. Het project wordt na de zomer opgeleverd.

Opdrachtgever: CineMec
Architect: DP6 architectuurstudio
Adviseurs: ABT, Delft/Velp | DGMR, Arnhem | Advicus, Deventer
Aannemer: Dura Vermeer Bouw, Amsterdam/Hengelo
Leverancier gevelelementen: Leebo
Beeld: DP6 architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.