Ga naar hoofdinhoud

3D-betonprinten in de bouwsector

3d-betonprinten

In Groningen rolde onlangs een compleet 3D-geprinte verkeersbrug uit de printer en in Teuge komt het eerste 3D-geprinte gebouw van Europa. 3D-betonprinten in de bouw is dus populair. Hoe gaat dat 3D-betonprinten nu eigenlijk in zijn werk, en wat is de impact van deze ontwikkeling in de bouwsector?

Berry Hendriks, oprichter van het bedrijf CyBe construction organiseert op 28 november en 19 december de bijeenkomst ‘3D-printen in de bouw’. Onderwerpen die besproken worden zijn:

  • Welke ontwikkelingen hebben geleid tot 3D-printen in de bouw?
  • Welke invloed heeft het 3D-betonprinten op het toekomstige bouwproces in termen van tijd, organisatie, werkprocessen en informatievoorziening?
  • Wat is de invloed van 3D-printen op faalkosten? Zijn er kostenbesparingen te realiseren en welke gevolgen zijn er op de garanties, wet- en regelgeving?
  • Welke kwaliteitswinst valt te behalen met 3D-betonprinten?
  • Is er milieuwinst te behalen met 3D-printen en welke mogelijke aandachtspunten zijn er waar je rekening mee moet houden?
  • Wat is de invloed van 3D-betonprinten op gebruikte materialen, reductie van afvalstromen en mogelijk circulair bouwen?

Bijenkomst is bestemd voor architecten, opdrachtgevers en aannemers.
Dinsdag 28 november 2017 in De Bilt – Van der Valk Hotel.
Dinsdag 19 december 2017 in Oss – Dome X.

Inschrijven kan hier 

Foto: CyBe Construction

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *