Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

53.000 m2 nieuwe wanden en plafonds

Diverse gedeeltes van Schiphol zijn opnieuw ingericht en gemoderniseerd. Onder andere de E&F pier, de G-pier, het GH gebouw, vertrekhallen, de B&C lounge, Lounge 2, reclaim ruimtes en een buitenterrein zijn aangepakt. Verwol was verantwoordelijk voor 40.000 vierkante meter plafond, 13.000 vierkante meter aan wanden en 3.000 strekkende meter koven.

Speciale Schipholwand

De aanpassingen op Schiphol waren nodig om ook in de toekomst te voldoen aan de Europese regelgeving. Het project dat Schiphol hiervoor opstartte kreeg de naam One XS. Het project heeft voor Verwol vier jaar geduurd en er waren periodes waarin er maar liefst 100 man van Verwol tegelijkertijd aan het werk waren op de luchthaven. Een groot deel van de werkzaamheden is uitgevoerd in de avond- en nachturen om de passagiers zo min mogelijk overlast te bezorgen.

‘Een bijzondere klus was het zeker’, aldus Kees Koppes, accountmanager bij Verwol. ‘De luchthaven is natuurlijk dag en nacht in bedrijf en dat betekent dat je werkt met scherpe projectplanningen en logistieke uitdagingen. Er zijn diverse producten speciaal ontwikkeld voor dit project. Zo is er in samenwerking met architectenbureau Benthem Crouwel NACO bijvoorbeeld een speciale Schipholwand gemaakt.’

Houten grills

Achttien verschillende soorten plafonds en 7 soorten wanden zijn geleverd en gemonteerd, waaronder enkele zeer speciale uitvoeringen. Denk aan de houten grills die als wandbekleding en in plafonds zijn toegepast en de 3.600 vierkante meter buitenplafonds die weersbestendig moeten zijn.

Het resultaat van alle werkzaamheden is dat Schiphol nog efficiënter passagiersstromen kan verwerken, voldoet aan de veiligheidseisen en een prettige uitstraling heeft.

Fotograaf: Michael van Oosten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.