Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Abstracte sculptuur in prefab beton

Woontoren Quartz van Studio Gang heeft een opvallend gevelontwerp dat gekenmerkt wordt door een golvend patroon dat zich rondom het gebouw omhoog lijkt te wikkelen. Multidisciplinair ontwerpbureau Rijnboutt was verantwoordelijk voor de stedenbouwkundige inpassing en technische uitwerking, waaronder de gevel. De grootste uitdaging daarbij was het vertalen van de abstracte vorm naar een technisch uitvoerbaar geheel, zonder dat dit ten koste ging van het ontwerp.

In de Amsterdamse wijk Buitenveldert staat Q Residences, een tweetal woongebouwen naar ontwerp van de Amerikaanse architect Jeanne Gang van Studio Gang uit Chicago. De architect begon haar carrière bij architectenbureau OMA in Rotterdam en richtte in 1997 Studio Gang op. Ze verwierf internationale bekendheid door de Aqua Tower in Chicago uit 2010. Twaalf jaar later is haar eerste gebouw in Europa een feit, en dat in het land waar ze haar eerste stappen in het vakgebied heeft gezet.

Meer weten over gevels en hoe je ze het beste kunt detailleren? Volg dan de cursus Geveldetails van de Online Bouw Academie.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.