Ga naar hoofdinhoud

Arcadis bouwt iconisch project in Parijs

Foto: Sensation Finale

Arcadis, het ontwerp- en adviesbureau voor natuurlijke en gebouwde activa, bouwt een nieuw oriëntatiepunt in Parijs. Het project, Aurore, omvat de bouw van een iconisch gebouw tussen de nationale bibliotheek François Mitterrand en Station F, de grootste incubator ter wereld.

Ontwerp

Het ontwerp biedt een mix van bouw en natuur. Het gebouw heeft een houten structuur en krijgt een tuin in de centrale binnenplaats, opengesteld voor iedereen. Dit wordt aangevuld door een aantal beplante en beboste gebieden op dakterrasniveau en een grote hangbrug. Het Aurore-project wordt multifunctioneel. Het is een ecologisch hotel van de T1-groep, een overdekte sportfaciliteit, een luxe hostel, een co-werkcafé en een eigentijds theater.

“Technisch gezien is Aurore een bruggebouw, omdat het bovenop de spoorwegbekledingen wordt gebouwd die leidt naar de Gare d’Austerlitz”, legt Luc Jeansannetas uit. Hij is hoofd bouwkunde bij Arcadis Frankrijk. “We zijn er trots op dat onze technische expertise helpt bij het verbeteren van de kwaliteit van het leven in deze stad.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *