Ga naar hoofdinhoud

Art deco omlijst energie-efficiënt gebouw

Art Deco omlijst energie-efficiënt gebouw

De Handelskammer Innovations Campus trekt veel aandacht in Hamburg. De klassieke art deco gevel met doorschijnende lichtgevende pilasters is gebouwd volgens de Green Building methode dat het pand zeer energie-efficiënt maakt. Het design was bouwtechnisch een enorme uitdaging.

Op maat gemaakte ramen

Het is de gevelbouwer gelukt om het veeleisende ontwerp en het energiezuinige concept te combineren dankzij op maat gemaakte ramen van Wicona uit de Wicline 75 serie. De aluminium profielen zijn aangepast aan de specifieke eisen van de architect, waaronder een speciale aanzichtbreedte. Daarnaast hebben de ramen verborgen vleugels voor opengaande delen en zijn de kaders afgewerkt in geanodiseerd ‘champagne’ naar voorbeeld van de omliggende gebouwen.

Achtergrondverlichting

Met een totale diepte van 75mm levert de raamoplossing van Wicona een uitstekende energie-efficiëntie die aan de veeleisende ‘Zwitserse Minergie’-norm voldoet en een Uw-waarde van minder dan 1,0 W/m²K bereikt. De raamelementen werden voorgefabriceerd en voorbeglaasd op de werf aangeleverd, waardoor de bouwtijd werd verkort.

Het glas werd speciaal voor dit project ontworpen en is voorzien van etsen en zeefdrukken. De verlichtingskolommen werden in verstek gelijmd en verzegeld. De normaal onzichtbare verbindingsstroken zijn bewust zeer zichtbaar wanneer de achtergrondverlichting is ingeschakeld. De pilasters zijn voorzien van gleuven waar zonwering in geïntegreerd is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *