Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Balkons als blaadjes aan een steel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

4 reacties op “Balkons als blaadjes aan een steel

 • Ernst Kleeblatt

  Naast het lekken van hemelwater door de naden van de balkons moet je ook eens denken aan het vuil dat cumulatief bij de lager wonenden terecht komt. Zoiets mag je toch niet bedenken als architect. Zijn er nog architecten die ook praktisch kunnen denken?

  Ik ben het helemaal eens met Henk dat de benedenburen soms dagen niet op hun balkon kunnen zijn vanwege lekwater. Zeer slecht idee!

 • Henk

  De architect zegt de balcons worden toch wel nat. Maar naast hetgeen Steven zegt kunnen de bewoners op lager gelegen verdiepingen uren, mogelijk dagen na een regenbuitje geen gebruik maken van hun balcon door het nalekken van de hoger gelegen balcons.
  Hier over zal deze architect veel vervloekt worden.

 • steven

  Die reacties over druppelend regenwater door de naden zou ik als architect ook wel kunnen pareren. Maar als de bewoners bij mooi weer lekker op hun “bloembladbalkonnetje” zitten en er dan continue vuil van de schoenen van de bovenburen in hun roseetje plonst, dan zou ik mij toch wel een beetje schamen. Zelfs ook als daar extra geld voor is vrijgemaakt.
  Maar je verkeert in goed gezelschap, want datzelfde euvel was ooit ook aanwezig in het restaurant v.h. NAI (!!) te Rotterdam, waarboven de open houten vloer was van de bookshop. Waarom nou toch?

 • stan van den eijnden

  en hoe zit het met de brandwerendheid van deze balkons? wat je hier ziet is de droom van iedere architect die juist door (terechte) brandweereisen vaak onmogelijk is. Of zijn alle puien voorzien van brandwerende beglazing?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.