Ga naar hoofdinhoud

BAM gaat voor fabrieksmatige woningbouw

fabrieksmatige woningbouw

BAM gaat zich richten op fabrieksmatige woningbouw. Daartoe heeft BAM Bouw en Vastgoed Specials de bedrijven Houtindustrie Stam & Landman bv (HSL) en Gevelelementen Noord-Holland bv (GNH) overgenomen. HSL en GNH produceren complete, geprefabriceerde houten gevelelementen.

BAM is niet het eerste bouwbedrijf dat zich gaat richten op fabrieksmatige woningbouw. Zo gingen Van Wijnen en Plegt-Vos BAM al voor. De bouwwereld lijkt daarmee steeds meer richting modulair en fabrieksmatig bouwen te gaan, voornamelijk in hout. Een goede ontwikkeling volgens de lezers van Bouwwereld.nl.

Verschuiving van bouwplaats naar prefabricage

Ruud Joosten, CEO Koninklijke BAM Groep nv: ‘De overname van Houtindustrie Stam & Landman en Gevelelementen Noord-Holland maakt deel uit van de strategie, die BAM voor de komende jaren heeft uitgezet. Deze stap stelt ons in staat onze deskundigheid op gebied van duurzaamheid, digitalisering, modulaire en industriële bouwactiviteiten te benutten. In de woningmarkt verschuiven activiteiten van de bouwplaats naar prefabricage onder geconditioneerde omstandigheden. Verdere integratie van de geprefabriceerde modules in onze conceptuele-bouwstromen stelt ons in staat om sneller op te schalen naar duurzame oplossingen gebaseerd op de wensen van opdrachtgevers en bewoners. Zo speelt BAM in op de toenemende marktvraag naar betaalbare woningen.’

Steenstrippen

HSL is opgericht in 1983 en is gespecialiseerd in de productie van houten raamkozijnen en deuren. Vanaf de tweede helft van de jaren negentig richt het bedrijf zich – met de oprichting van Gevelelementen Noord-Holland – ook op de productie van houten gevelelementen voor woningbouwprojecten. De onderneming is al 25 jaar een strategische partner voor BAM Wonen. In 2018 hebben BAM en HSL/GNH gezamenlijk geïnvesteerd in een metselrobot, waarmee geprefabriceerde gevelelementen voor renovatieprojecten worden bekleed met steenstrippen.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *