Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Bijzonder hekwerk bovenop tunneldak

De officiële overdracht van Sportpark Willem Alexander, gelegen bovenop de recent opgeleverde tunnel voor de A4 Delft-Schiedam, heeft vorige week plaatsgevonden. Rondom de verhoogde voetbalvelden is een speciaal hekwerk van ruim 1 km lang ontworpen en wordt vormgegeven door 1,6 miljoen pixels.

Het gehele complex is ontworpen door MoederscheimMoonen Architects en BGSV bureau voor stedenbouw en landschap en is ontworpen als een groene en parkachtige omgeving. Het project is bij uitstek een voorbeeld van dubbel grondgebruik; bovenop het tunneldak van de A4 zijn voetbalvelden en handbalvelden gerealiseerd. In de resterende ruimte daaronder is op ingenieuze wijze een parkeergarage en een indoor atletiek- en honk/softbal-accommodatie gerealiseerd.

‘DeDots’

Het bouwen van de sportvelden op een hoogte van ruim zes meter boven maaiveld bracht bijzondere uitdagingen met zich mee. Rondom de verhoogde voetbalvelden is door MoederscheimMoonen Architects met het nieuwe product ‘DeDots’, van ontwerpbureau DeMakersVan, een uniek hekwerk ontworpen dat naast een ‘ballenvanger’ ook de invloed van wind reduceert voor het gewenste speelcomfort op de velden.

Visueel spektakel

Het hekwerk heeft een totale lengte van 1,2 km, een oppervlakte van ruim 8000 m² en wordt vormgegeven door ruim 1,6 miljoen gekleurde pixels die het hekwerk verdichten en zodoende de mogelijkheid geven voor het toevoegen van een visueel spektakel. Het totale object draagt beelden die passen bij de plek in het groen, de aanwezigheid van sport en vitaliteit, en het zorgt overal voor een glimlach. Het mag met recht het grootste kunstobject van Europa genoemd worden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.