Ga naar hoofdinhoud

B’mine Toren verlicht skyline aan het IJ

B'Mine Toren in Amsterdam verlicht

Het symbool voor Amsterdam, de drie Andreaskruisen, verlicht op dit moment de B’Mine Toren. De markante woontoren vervult hierbij een beeldbepalende rol voor de skyline aan het IJ.

Initiatiefnemers van B’Mine, gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en vermogensbeheerder MN namens pensioenfonds PMT, willen met dit gebaar een ode brengen aan Amsterdam-Noord. Ronald Huikeshoven (Directievoorzitter AM) en George van Hooijdonk (Hoofd Onroerend Goed Nederland MN) delen de mening dat: ‘Noord, en als onderdeel daarvan zeker Overhoeks, hip and happening is. Deze verlichting is niet alleen opvallend voor de stad en voorbijgangers, maar wil vooral ook laten zien dat Noord integraal onderdeel is van de stad Amsterdam.’

B’Mine woontoren

De nieuwe woontoren ligt aan het IJ tegenover het centraal station en naast filmmuseum EYE, de toren A’DAM en het A LAB, waarin veel creatieve en snel groeiende bedrijven zijn gehuisvest. Naast 147 appartementen omvat het project op de begane grond de ruimte voor maximaal vier commerciële ruimten met een vloeroppervlak van ongeveer 580 m2, een gemeenschappelijke fietsenberging en de oprit naar de hoger gelegen parkeerverdiepingen op de tweede en derde etage met 69 parkeerplaatsen voor de bewoners. Vanaf de vierde verdieping beginnen de woonlagen. De hoogst gelegen woonlaag bevindt zich op de 23e verdieping op een hoogte van circa zeventig meter boven de grond.

Friends Wonen-concept

Met de woontoren B’Mine wordt betaalbaar huren in Amsterdam mogelijk. Tot en met de 17e verdieping is een appartement van 80 m2 voor € 940 te huren. Daarnaast hebben AM en MN voor dit project het zogenoemde ‘Friends Wonen’-concept ontwikkeld. Dit betekent dat één woning geschikt is voor twee éénpersoonshuishoudens. De appartementen zijn zodanig ontworpen dat de bewoners beschikken over twee ruime, gelijkwaardige slaapkamers en gemeenschappelijke ruimten zoals een woonkamer, keuken en badkamer. In B’Mine worden 50 woningen volgens het Friends Wonen gerealiseerd.

Het ontwerp van dit markante gebouw dat de skyline aan het IJ mede zal gaan bepalen, is van Architectenbureau Paul de Ruiter. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *