Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Bouw 3D-geprinte Vergaderfabriek

De proeffase van de bouw van de Vergaderfabriek in Teuge kan van start gaan. Het 3D-geprinte gebouw is een initiatief van de Slaapfabriek en Centre4moods. In september kan de daadwerkelijke bouw beginnen. Het printen neemt tien dagen in beslag.

Bouwconsortium

De financiering van de Vergaderfabriek was eind vorig jaar al rond, maar nu de leden van het bouwconsortium akkoord zijn met de samenwerking staat niets de bouw van het eerste 3D-geprinte gebouw van Europa meer in de weg. Het project wordt uitgevoerd door een consortium dat bestaat uit de top van de Nederlandse 3D print- en bouwindustrie: The Form Foundation, Witteveen+Bos, CyBe, Van Wijnen, Engie, TU/e, Revelating, Elma Media, Lexence Advocaten, De Slaapfabriek/De Vergaderfabriek/De Beleeffabriek en Centre4Moods. Zij worden daarbij gesteund door de gemeente Voorst en Clean Tech Regio.

Wandvullende viuals

De Vergaderfabriek wordt meer dan een gebouw. Het is een filosofie en een co-creatie van diverse branches en (ICT-)ontwikkelingen. Het wordt een ongekende beleefomgeving om in te trainen en te vergaderen, waarbij beeldtechnologie, sensing-technologie en hololens-technologie een belangrijke rol gaan spelen. Ervaringen worden gebruikt voor nader onderzoek en doorontwikkeling, bijvoorbeeld voor toepassingen in de zorg aan mensen met dementie. Samen met een zorgbedrijf wordt gekeken naar de effecten van deze belevingstechnieken, zoals wandvullende visuals en geuren en geluiden, en hoe die kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven, de stresslevels en het mogelijk medicatiegebruik van deze mensen. De Vergaderfabriek wordt de lesomgeving van de toekomst die er toe doet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.