Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Bouw duurzame woning in één dag

BPD en VolkerWessels Vastgoed ontwikkelen op meerdere locaties in het land duurzame energienota-nul woningen. De woning bestaat uit geprefabriceerde platformelementen, en kan hierdoor enorm snel gerealiseerd worden. Gisteren is de eerste woning in Wateringen in één dag gebouwd.

De eerste energienota-nul woning, ontwikkeld door BPD en VolkerWessels Vastgoed, in plan Julia’s Morgen in Wateringen door VolkerWessels onderneming Boele & van Eesteren is gisteren in één dag gerealiseerd. De woning is onderdeel van een totaalplan met 12 duurzame woningen, waarbij elke woning in één dag wordt gebouwd. Onder toeziend oog van wethouder Theo Duijvestijn van de gemeente Westland, werd de fundering van de eerste woning vroeg in de morgen gelegd. Om 15.00 uur plaatste de wethouder de schoorsteen, waarmee het hoogste punt werd bereikt. De kopers van Julia’s Morgen en relaties van het project waren uitgenodigd om samen de bouw van de eerste woning te aanschouwen.

BPD is verantwoordelijk voor het ontwerp van het exterieur van de woningen en voor de afstemming met de gemeenten waarmee wordt samengewerkt. VolkerWessels Vastgoed is verantwoordelijk voor de realisatie van het innovatieve bouwconcept MorgenWonen, waarbij de woningen in de fabriek compleet en duurzaam worden geprefabriceerd.

Groeiende vraag naar ‘snelle woningen’

Wim de Haas (directeur BPD Ontwikkeling): ‘In de samenwerking met VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt BPD een eigen ontwerplijn, afgestemd op de regionale wensen van gemeenten. Door deze samenwerking kunnen wij supersnel ontwikkelen en deze innovatieve en zeer hoogwaardige woningen snel realiseren. We zien in de markt een groeiende vraag naar duurzame, totaal afgewerkte en ‘snelle’ woningen’. Kopers kunnen na ontvangst van de sleutel direct wonen, zonder dat er uitgebreid geklust moet worden. De woning wordt opgeleverd met zonnepanelen, afgewerkte vloeren en trappen, wandafwerking, een complete keuken, een toilet en een complete badkamer. Ook zijn de oprit en tuin volledig aangelegd met gazon en looppaden.

Uitwisselbare platformelementen

MorgenWonen van VolkerWessels is dé nieuwe standaard in ontwikkelen en bouwen. De woning is zeer innovatief en wordt in de fabriek volledig voorbereid. Op locatie wordt de woning in één dag in elkaar gezet. Constructie en techniek sluiten volledig op elkaar aan. Het bouwteam is specialist in het plaatsen van de woningen. Door gebruik te maken van slimme uitwisselbare platformelementen kan er ongekend snel gebouwd worden. Elk platformelement wordt vooraf in de fabriek geproduceerd. Na vervoer naar de locatie worden de onderdelen eenvoudig in elkaar gezet. Dit garandeert een hoge kwaliteit, betrouwbare en snelle levering en beperkt hinder en bouwafval op de locatie tot het minimum.

Afwerking woning

De woningen zijn goed geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Er is geen cv-ketel maar een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen, de woningen hebben geen gasaansluiting. Het dak is aan de zuidzijde bekleed met zonnepanelen. De energiemonitor geeft continu aan hoeveel energie er verbruikt én opgewekt wordt. Dankzij deze maatregelen hebben bewoners die bewust met energie omgaan geen energiekosten meer. Voor de volledige afwerking en inrichting van de woning zijn nog  twee extra weken nodig. In plan Julia’s Morgen is er voor gekozen om alle 12 woningen in een keer af te bouwen inclusief tuin en nutsvoorzieningen. Alle woningen zijn reeds verkocht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.