Ga naar hoofdinhoud

Bouw nieuw hoofdkantoor ASICS

Nieuw hoofdkantoor ASICS

De bouw van het nieuwe kantoor voor sport- en lifestylemerk ASICS zal aanstaande zomer starten in Hoofddorp. Het nieuwe state-of-the-art kantoorgebouw is ontworpen door Powerhouse Company. RED Company leidt de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor.

Het sport- en lifestylemerk ASICS verwacht een flinke groei de aankomende jaren. Vanuit dit nieuwe hoofdkantoor wil het merk haar groei in Europa, het Midden-Oosten en Afrika faciliteren. De verwachte oplevering van het gebouw zal plaatsvinden in de tweede helft van 2018.

Kolomvrije werkvloeren

Gevestigd in Hoofddorp, Beukenhorst-Zuid, zal het EMEA hoofdkantoor van ASICS deel uitmaken van één van de meest duurzame kantoorparken in Nederland. Voor het nieuwe 11.100 m2 tellende hoofdkantoor zijn sport, gezondheid, samenwerking en transparantie de belangrijkste uitgangspunten. Het ontwerp van Powerhouse Company heeft een efficiënte en flexibele lay-out om de verschillende afdelingen binnen het bedrijf optimaal te ondersteunen, met innovatie en samenwerking als belangrijkste speerpunten. De ruim opgezette, kolomvrije werkvloeren van circa 2.800m2 zijn georganiseerd rondom een genereus en licht atrium.

Verdiepingshoge ramen

De verdiepingshoge ramen zorgen voor een royale daglichttoetreding en bieden een panoramisch uitzicht over de Haarlemmermeerpolder. In het hart van het atrium ligt ‘ASICS World’, een unieke en driedimensionale showcase waarin de verschillende merken binnen ASICS worden tentoongesteld. Tevens herbergt het functies als een podium, vergaderruimtes en een designcentrum. Op de begane grond, rondom ASICS World, bevinden zich diverse functies, zoals een Power Health Bar, de ASICS fitnessruimte en een ASICS brand store.

Glazen gevel

Door de volledig glazen gevel van het gebouw te verrijken met diepe, ranke overstekken wordt er een uniek en scherp silhouet gecreëerd. Op elke verdieping worden delen van de gevel naar binnen ‘gevouwen’, waardoor er op een vloeiende wijze directe toegang tot de speciale buitenruimtes is. Bij de realisatie van het gebouw worden hoogstaande normen voor gezondheid en duurzaamheid in acht genomen, geheel passend bij de unieke ‘A Sound Mind, In A Sound Body’-filosofie van ASICS. Het nieuwe EMEA hoofdkantoor zal daarom onder andere WELL Gold en LEED Gold gecertificeerd worden.

Realisatieproces

DVP zorgt voor de technische coördinatie van het project, waarbij ze integraal samenwerken met Deerns voor de installaties, duurzaamheid en het ‘smart building concept’, IMd voor de constructie en DGMR voor de bouwfysica. Gedurende het hele ontwikkelproces zal RED Company geadviseerd worden door Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff.

CBRE ondersteunt en adviseert ASICS in het realisatieproces voor hun nieuwe hoofdkantoor. CBRE is in samenwerking met Powerhouse Company tevens verantwoordelijk voor het interieurontwerp en het inpassen van de werkconcepten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.