Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Bouw tijdelijke vertrekhal op Schiphol

Op Schiphol zijn de werkzaamheden begonnen voor de bouw van een tijdelijke vertrekhal. Hiermee speelt Schiphol in op de recente sterke groei van het aantal Schengen-passagiers. De hal wordt ongeveer 3.800 m2 groot en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van modulaire, herbruikbare materialen.

Twee miljoen passagiers

De tijdelijke vertrekhal op Schiphol wordt gerealiseerd bovenop bagagehal Zuid ten zuiden van Vertrekhal 1 en staat door een corridor in directe verbinding met Vertrekhal 1. De hal biedt ruimte aan het vertrekproces voor passagiers met een bestemming binnen het Schengengebied. De hal krijgt circa 20 incheckbalies, 5 security lanes, selfservice incheckzuilen, sanitaire voorzieningen en zitplaatsen. Oplevering is gepland voor de meivakantie van 2017.

De bouwwerkzaamheden vinden voornamelijk buiten de huidige passagiersgebieden plaats en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van modulaire, herbruikbare materialen. Jaarlijks zullen naar verwachting circa 2 miljoen passagiers van deze hal gebruik maken.

Bouw nieuwe pier en terminal

De planning is dat de vertrekhal tot eind 2019 blijft staan. Voor de lange termijn capaciteitsgroei van de luchthaven Schiphol is eerder besloten tot de bouw van een nieuwe pier en terminal (voorziene oplevering respectievelijk eind 2019 en 2023), extra parkeergelegenheid en de vernieuwing en uitbreiding van het trein- en busstation (in samenwerking met diverse partners).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.