Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Bouwen met duurzame, permanente en verplaatsbare modules

De Groot Vroomshoop heeft samen met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam een bouwconcept van houten modules ontwikkeld die duurzaam, permanent en verplaatsbaar is.

Het nieuwe bouwconcept is het antwoord op de vraag die basisschool Klein Amsterdam aan De Groot Vroomshoop voorlegde. De locatie die in februari werd betrokken, is namelijk slechts een tijdelijke vestigingsplaats. Omdat de definitieve kavel pas over een paar jaar beschikbaar is, zal het schoolgebouw in de tussentijd verplaatst moeten worden. Daarom ontwikkelde het bedrijf in samenwerking met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam duurzame, verplaatsbare houten modules van permanente kwaliteit.

houten modules

Duurzame en toekomstgerichte huisvestingsoplossingen

Deze houten modules zijn volgens De Groot Vroomshoop niet alleen 100% circulair geproduceerd, maar ook van permanente kwaliteit, flexibel inzetbaar, eenvoudig te (ver)plaatsen, met elkaar te combineren en uit te breiden. Hierdoor kan de gebruiker inspelen op groei, krimp of een andere huisvestingsbestemming. Na de gebruiksperiode kan het hout worden hergebruikt voor andere doeleinden.

Focus op details van productie tot oplevering

Bij de realisatie van het schoolgebouw voor basisschool Klein Amsterdam is op veel details gelet. Op logistiek gebied is bij de productie, het transport en de montage van de houten modules de meest efficiënte volgorde in het proces toegepast. Hierdoor werden onnodige reisbewegingen, oponthoud door files en dus vertraging op de bouwplaats voorkomen. Ook is het bouwconcept ingezet als leermiddel. De Groot Vroomshoop ontwikkelde een maquette van de school die leerlingen zelf in elkaar mochten zetten. Zo konden ze ervaren hoe eenvoudig het eigenlijk is om dit houten schoolgebouw te maken én dat het gebouw dus ook makkelijk kan worden verplaatst.

Oplossing voor huisvestingsvraagstukken

Met dit nieuwe bouwconcept wil de Groot Vroomshoop bewijzen dat architectuur, verplaatsbaarheid en een permanente kwaliteit prima samengaan. De houten modules vormen volgens het bedrijf dan ook een unieke oplossing voor menig huisvestingsvraagstuk in het onderwijs, maar ook in de zorg en het bedrijfsleven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Bouwen met duurzame, permanente en verplaatsbare modules

  • Dit ziet er prachtig uit! Ik kijk uit naar verdere ontwikkeling van dit gebouw. En dat het hout later hergebruikt kan worden voor andere zaken is zo goed voor de omgeving en de kosten natuurlijk. Succes met de werkzaamheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.