Ga naar hoofdinhoud

Container ontvouwt zich tot gebouw

G3 Spaces heeft de Unfold gelanceerd; een unit die zichzelf in enkele minuten kan ontvouwen tot een compleet huis of kantoor. De Unfold heeft ingeklapt de afmetingen van een container, maar ontvouwt met een druk op de knop uit tot een oppervlakte tot 100 m2. De unit kan aangepast worden aan de wensen op het gebied van werk, wonen en vrije tijd. Het Nederlandse G3 Spaces heeft de Unfold ontwikkeld in samenwerking met Ten Fold Engineering en brengt volgende maand haar eerste product op de markt.

Smart Spaces

De Unfold is ontworpen met flexibiliteit in gedachten. Uitgeklapt biedt het een ruimte die verschillende doeleinden kan dienen. Door gebruik te maken van uitwisselbare pods kan de ruimte van de ene op de andere dag voor iets heel anders ingezet worden. De units kunnen tevens gekoppeld en gestapeld worden waardoor grotere ruimtes gebouwd kunnen worden zoals een hotel of een school met verschillende klaslokalen. Voorzieningen als verwarming, airco, sanitair en elektriciteit zijn allemaal geïntegreerd. Bovendien is de ruimte goed geïsoleerd en bestendig tegen elk weertype waardoor de unit overal ter wereld gebruikt kan worden.

“De Unfold is een geweldige nieuwe ontwikkeling met oneindig veel mogelijkheden voor flexibele en mobiele ruimtes,” aldus Chris Dijk, een van de oprichters van G3 Spaces. “De wereld van vandaag is rigide, immobiel en inflexibel, terwijl de 21ste eeuw vraagt om verplaatsbare en duurzame accommodaties die passen bij onze dynamische en mobiele samenleving. Wij leveren smart spaces voor werk, wonen en vrije tijd en ons eerste wapenfeit is de Unfold, het meest mobiele gebouw ter wereld.”

Eenvoudig transport

De Unfold heeft standaardafmetingen waardoor deze makkelijk te vervoeren is. De vrachtwagenchauffeur kan zelf de unit plaatsen en in enkele minuten laten ontvouwen tot een ruimte van wel vier keer de grootte van een container. Omdat daarbij voor een groot gedeelte gebruik wordt gemaakt van de zwaartekracht, wordt er weinig energie verbruikt. Bovendien is het niet nodig om extra gereedschap of menskracht mee te nemen, waardoor flink bespaard kan worden op de operationele kosten.

De Nederlandse ontwerpstudio Tjep. is verantwoordelijk voor het interieur van de unit. In samenwerking met lanceringspartner Tharawat is in december een tour georganiseerd door het Midden-Oosten om daar de Unfold te laten zien.

Zie hieronder een demonstratie van de Unfold.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Container ontvouwt zich tot gebouw

 • Klaver GF.

  Mooi ,
  30 jaar geleden heeft een kennis er twee gemaakt grond gekocht op Curacao en daar vouwde 2x met een druk op de knop een compleet huis zich , inclusief meubilair enz.
  Er was een probleem , er volgde een complete boycot omdat de lokale bouwers geen geschoven geld zagen.

 • van Koll

  Ideaal voor gebieden waar aardbevingen, overstromingen, e.d. zijn geweest.
  Worden dit soort gebouwen daar al ingezet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *