Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Dag van de Bouw trekt 77.000 bezoekers

Op 140 locaties in Nederland was het publiek welkom bij bouwprojecten, voor de Dag van de Bouw. De projecten varieerden van de aanleg van tunnels, vernieuwen van sluizen, verduurzamen van schoolgebouwen tot aanleg van woontorens. En dat van de Eemshaven tot Maastricht.

De veertiende editie van de Dag van de Bouw trok dankzij de inspanningen van leden van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, VNconstructeurs en Aannemersfederatie Nederland 77.000 bezoekers. In een aantal grote steden werd wederom samengewerkt met de Dag van de Architectuur.

Opening

Maxime Verhagen opende de Dag van de Bouw samen met Michèle Blom, Directeur-Generaal Rijkswaterstaat bij de Rotterdamsebaan in Den Haag. De gemeente werkt hier aan het verbeteren van de bereikbaarheid. Met de komst van de Rotterdamsebaan wordt onder meer de Utrechtsebaan ontlast.

De Rotterdamsebaan wordt hét voorbeeld voor duurzame infrastructuur in Nederland. In de aanbesteding nam het criterium ‘duurzaamheid’ daarom een belangrijke plek in. Hieronder vielen onder andere vormgeving, luchtkwaliteit en energie. De tunnel kent tal van duurzame toepassingen. Zo voorzien zonnepanelen deels in de energiebehoefte. Fijnstof wordt afgevangen bij de tunnelmonden door middel van een ‘Fine Dust Reduction System’ (FDRS).

80.000 mensen nodig

Veel bedrijven grepen deze dag aan om nieuwe talenten te werven. De bouw-, infra- en technieksectoren hebben de komende jaren 80.000 mensen nodig om ook in de toekomst alle wegen te kunnen onderhouden, woningen te kunnen bouwen en de energietransitie op tijd te realiseren. Wie nu kiest voor een opleiding in de bouw, infra of techniek, is straks verzekerd van werk. Van metselaar, uitvoerder, constructeur en installateur tot BIM modelleur.

Regionale openingen

In vier andere regio’s is ook een bijzonder bouwproject uitverkoren om de Dag officieel te openen. In Hoogeveen bij nieuwbouw van het Alpha-College, in Doetinchem bij de nieuwbouw van VMBO Zone.college. Voor Maastricht was dat bij de Tapijnkazerne en in Zaandam vond de openingshandeling plaats bij de Dag van de Bouw Experience.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.