Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Daktuin op appartementencomplex

In opdracht van Vesteda werkt Hans van Heeswijk architecten aan de De Boelelaan op de Zuidas in Amsterdam aan een grootschalige transformatie van een appartementencomplex. Met de vernieuwing heeft het gebouw ook een nieuwe naam gekregen: ‘De Boel’. Als onderdeel van deze omvangrijke renovatie is nu de daktuin geopend.

Modern woon- en werkgebouw

Vesteda kocht in 2015 een bestaand gebouw aan de De Boelelaan in Amsterdam Buitenveldert en besloot het complex te transformeren tot een aantrekkelijk modern woon- en werkgebouw. Het ontwerp is van Hans van Heeswijk architecten. De locatie aan de De Boelelaan, aan de Zuidas, vlakbij de VU en NS-station Amsterdam-Zuid maakt het tot een ideale plek om te wonen of te werken. ‘De Boel’ biedt 154 aantrekkelijke huurappartementen, waarvan 10 penthouses, voor de doelgroep young professionals (leeftijd 25-35) in het midden huursegment.

Gemeenschappelijke daktuin

Op het middendeel van het dak van ‘De Boel’ is een gemeenschappelijke daktuin aangelegd met panoramisch uitzicht. De realisatie van de daktuin met grote terrassen biedt de bewoners extra ruimte voor recreatie en ontmoeten. Het ontwerp van buitentafels, -banken en ligbanken is ook van Hans van Heeswijk architecten. De daktuin is uitgevoerd als ‘polderdak’, waardoor het water wordt gebufferd. Doordat het regenwater op het dak wordt opgevangen en vastgehouden, wordt de beplanting bewaterd, ontlast dit als bijkomend voordeel de druk op de riolering en compenseert zo mooi ook het tekort aan oppervlaktewater in het omliggend gebied. Hierdoor wordt de beplanting bewaterd en als bijkomend voordeel wordt de druk op de riolering ontlast.

De daktuin is een initiatief van Vesteda. Hans van Heeswijk architecten maakte het hoofdontwerp, droeg zorg voor de bouwkundige detaillering en ontwierp het meubilair. Het beplantingsontwerp is van karres+brands en Van der Leij heeft als hoofdaannemer van de bouwkundige werkzaamheden in samenwerking met De Dakdokters de uitvoering succesvol gerealiseerd.

Klik hier voor een 3D-tour van het volledige project

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Daktuin op appartementencomplex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.