Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Demontabele judohal op Papendal

Op Sportcentrum Papendal is de nieuwe, demontabele topsportaccommodatie voor judoka’s geopend. Neptunus, specialist in demontabel bouwen, bouwde de hal in slechts enkele weken.

De judohal is vernoemd naar topjudoka en tweevoudig Olympisch kampioen Willem (Wim) Ruska: de Ruskahal. Met de opening van de Ruskahal kunnen de plannen van Judo Bond Nederland gestalte krijgen. Sinds september 2016 is het fulltime judoprogramma actief op Sportcentrum Papendal. Een eigen accommodatie was daarbij noodzakelijk.

Flexolution

De Ruskahal heeft een afmeting van 24 meter bij 48 meter en is opgebouwd uit 3 verdiepingen waarin de dojo, medische ruimten, een tribune, douche-, kleedruimten en kantoren zijn ondergebracht. Hierdoor is er ruim 2.500 vierkante meter ruimte beschikbaar voor de sporters, hun begeleiding en overige topsportgebruikers. De Ruskahal op Papendal behoort tot de meest duurzame demontabele gebouwen van Nederland. De door Neptunus ontwikkelde ‘Flexolution’, zoals het bouwsysteem genoemd is, voldoet namelijk aan de strengste energie- en milieunormen volgens het Bouwbesluit. De 3 verdiepingen tellende accommodatie op Papendal is in enkele weken gebouwd, waarna het gebouw volgens de wensen en eisen van Sportcentrum Papendal in korte tijd volledig werd uitgerust en ingericht.

Houten bouwconstructie

Qua uitstraling, comfort en gebruikersgemak is de hal vergelijkbaar met een ‘vaste’ topsportaccommodatie. Met het voordeel dat het demontabel gebouw na de gebruiksperiode kan worden gedemonteerd en verplaatst: ook alle materialen zijn herbruikbaar en te recyclen. Met de sporthal van Neptunus vond Sportcentrum Papendal een flexibele én duurzame oplossing. 

Jochem Schellens, directeur Sportcentrum Papendal, over de Ruskahal: ‘Wij zijn zeer tevreden over de door Neptunus gerealiseerde judoaccommodatie. De Ruskahal voldoet aan alle eisen en biedt een uitstekende thuisbasis voor het fulltime judoprogramma op Papendal. Tevens biedt de hal diverse mogelijkheden voor andere sporten. In de dojo is een unieke houten bouwconstructie gerealiseerd die maar liefst 18 meter overbrugt. Het hout geeft de hal een prachtige uitstraling. Elf jaar geleden zijn we een intensieve samenwerking aangegaan met Neptunus ten behoeve van de semipermanente bouw van sportaccommodaties op het Sportcentrum. Wanneer je de eerste hal vergelijkt met de nieuwe Ruskahal, dan is de ontwikkeling die Neptunus heeft doorgemaakt onmiskenbaar. Neptunus mag trots zijn op de gerealiseerde Ruskahal, dat zijn wij ook.’

Neptunus 

Neptunus is specialist in demontabel bouwen. Van tenten voor evenementen en demontabele gebouwen voor uiteenlopende toepassingen zoals sporthallen, supermarkten, airportterminals en congreshallen.  Eigenlijk overal waar ruimte nodig is. Het familiebedrijf werd in 1937 opgericht en heeft naast de hoofdvestiging in Kessel vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Polen. In totaal heeft Neptunus ruim 270 medewerkers in dienst. Sinds 2009 is Neptunus Official Supplier van NOC*NSF.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.