Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Duurzaam bedrijfspand Metos

Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van het nieuwe bedrijfspand van Metos, specialist in professionele keukens en spoelkeukens op A1 Bedrijvenpark Deventer. Twee bestaande vestigingen in Amsterdam en Ruurlo van Metos worden in Deventer  samengevoegd. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met Sec.Architecten uit Kampen. In het voorjaar van 2017 start de bouw.

Modern bedrijfspand

Op de kavel van 7000 m2 komt een moderne bedrijfshal – voor productie, assemblage en magazijn – met kantoor. Metos heeft ruim 110 medewerkers, waaronder een team servicemonteurs dat werkzaam is in heel Nederland en kantoorpersoneel dat op de nieuwe locatie, gelegen naast het toekomstige hotel Van der Valk, gaat werken. Stef van Langen, directeur van Metos: “Het was al langere tijd onze wens om de vestigingen in Amsterdam en Ruurlo samen te voegen. Een van de eisen aan de nieuwe locatie is een goede bereikbaarheid voor onze klanten en personeel. “Daarnaast vinden we de beschikbaarheid van hoger onderwijs belangrijk en de aanwezigheid van veel grote bedrijven. Op deze locatie kunnen we ons magazijn aanzienlijk uitbreiden, waardoor de levertijd voor klanten wordt verkort.”

Recycling tot compost

Duurzaamheid is belangrijk bij de ontwikkeling van het nieuwe bedrijfspand. Er wordt onder meer gebruikgemaakt van duurzame materialen en energie, zoals een lucht-water-warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en koeling in de bedrijfshal. Daarnaast wordt het voedselafval uit het restaurant met behulp van eigen apparatuur op locatie gerecycled tot compost. Van Langen: “Deze ontwikkeling past bij onze organisatie en de producten die wij aanbieden.”

www.adst.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.