Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Energieleverende gevels voor Max & Moore

Max & Moore staan naast elkaar in de Buiksloterham en samen vormen ze een duurzaam duo. Wat nauwelijks opvalt is dat de dichte geveldelen vrijwel allemaal voorzien zijn van pv-panelen. Deze zijn volledig geïntegreerd in de gevel, uitgevoerd in de kleuren zwart, wit en grijsgroen.

Als er op het dak te weinig ruimte is voor pv-panelen om een gebouw energieneutraal te maken, wat doe je dan? Eén van de mogelijkheden is pv-cellen in de gevels verwerken. Dat gebeurt nog niet zoveel, maar het is wel noodzakelijk voor de energietransitie en er zijn ook steeds meer mogelijkheden voor energieopwekkende gevels met Building Integrated Photo Voltaics (BIPV). In het kantoorduo Max & Moore in Amsterdam is zowel een zwarte als een witte variant verwerkt. Hier is niet voor de gemakkelijkste oplossing gekozen, maar daarover later meer. Mei architects and planners kreeg de opdracht van ontwikkelaars Being Development en COD om dit duurzame multitenant complex met flexibele indeling te ontwerpen.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.