Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

‘Fietsenstalling Stationsplein’ is ode aan het water

‘Fietsenstalling stationsplein’ aan de zuidzijde van Amsterdam Centraal Station is de eerste onderwaterfietsenstalling ter wereld en biedt plaats aan bijna 7.000 fietsen. De complexe bouwopgave op een van de drukste punten van Nederland heeft geleid tot een functionele fietsenstalling met intuïtieve routing en museale uitstraling. “Het hele ontwerp is een ode aan het water”, zegt Oriol Casas Cancer, architect en partner bij wUrck.

Wie de afgelopen vier jaar in de buurt van het Centraal Station in Amsterdam geweest is, kan het haast niet ontgaan zijn: de bouw van de onderwaterfietsenstalling van project De Entree aan de zuidzijde van het station. Van de werkzaamheden van hoofdaannemer Max Bögl is inmiddels weinig meer zichtbaar, totdat je via de entree onder het waterniveau afdaalt. Daar ontdek je een mooi vormgegeven en gebruiksvriendelijke fietsenstalling, naar een ontwerp van architectenbureau wUrck, dat geheel gebaseerd is op het thema ‘water’.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.