Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Floating Office Rotterdam: drijvend kantoor stelt andere eisen

Floating Office Rotterdam is zo gebouwd dat het de Rijnhaven ooit ook nog weer zou kunnen verlaten: het past qua breedte precies door de Rijnhavenbrug. Met een houtconstructie is op de betonnen drijfbakken een lichte, symmetrische opbouw gerealiseerd, waardoor het drijvende kantoor uitermate stabiel is.

Bij het ontwerpen van een drijvend gebouw komen allerlei technische aspecten om de hoek kijken die afwijken van een gebouw op het land. Drijfvermogen, balans en stabiliteit zijn uitermate belangrijk, maar ook de beperkingen van transport over water zijn bepalend in het ontwerp. De afmetingen van Floating Office Rotterdam zijn bijna gedicteerd door dit transport. De betonnen bakken waarop het gebouw drijft, meten elk 6 bij 24 meter. “De bakken zijn op drie verschillende locaties in Nederland gebouwd en over water naar een centrale locatie vervoerd en daar gekoppeld. Zes meter breedte is daarbij de maat die wordt gehanteerd voor het passeren van allerlei bruggen en sluizen op die routes”, vertelt projectarchitect en projectleider Paul Sanders van Powerhouse Company.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.