Ga naar hoofdinhoud

Glazen constructie op 3.842 meter

Wie deze winter nog gaat skiën in de buurt van de Mont Blanc, kan meteen een bezoekje brengen aan de ‘Pas Dans Le Vide’. Op een hoogte van 3.842 meter hangt een glazen constructie die een geweldig uitzicht biedt op de Alpen.

Glazen vloer

De Pas Dans Le Vide heeft een glazen vloer en is dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. De transparante constructie van 2 bij 2 meter is een technisch hoogstandje van staal en glas en is bestand tegen windsnelheden tot 220 kilometer per uur en thermische amplitudes (temperatuurschommelingen) van 60 °C. Het glas hangt aan de staalconstructie en de dragende balken zijn van glas, zodat niet alleen de vloer maar ook de aansluitingen van vloer en wanden volledig transparant zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Glazen constructie op 3.842 meter

 • Jan

  Toch beter opletten. Genoeg vogels op die hoogte. Veelal trekvogels die nog veel hoger overvliegen, maar vogels als de alpenkauw brengen hun hele leven boven de boomgrens door.

 • J. van den Berg

  Beste Jan,

  Als ik zelf op wintersport ben, zie ik vrij weinig vogels vliegen op 3.842 meter hoogte. Dit is tevens in de meivakantie, dus niet het echte winterseizoen. Lijkt me sterk dat hier vogels tegen aan vliegen.

 • Hoeveel vogels zullen zich hier weer te pletter vliegen? Maak er getint glas van!

  Mvg. Jan van Oossanen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.