Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Goud op glazen plint topsportaccomodatie

Gemeente Nijmegen heeft besloten een breedte- en topsportaccommodatie voor onder andere turnen en judo te realiseren genaamd Talent Centraal Nijmegen (TCN). Na een D&B aanbestedingsprocedure is de bouw van de sportfaciliteit definitief gegund aan Mertens Bouwbedrijf. Het gebouw is herkenbaar door de glazen plint en de hierboven ‘zwevende’ gouden volumen.

LIAG is verantwoordelijk voor het architectonisch- en bouwkundig ontwerp van de nieuwe topsportaccommodatie TCN in Nijmegen, dat in samenwerking met opdrachtgever en gebruikers gerealiseerd wordt. TCN is naast een ‘state-of-the-art’-sportaccommodatie ook een platform voor talentontwikkeling en sportinnovatie. Op dit platform vindt interactie plaats tussen verschillende disciplines: sportaanbieders, medische begeleiding, onderzoek en ontwikkeling, maatschappelijke begeleiding. De interactie tussen de verschillende disciplines is een belangrijke voorwaarde voor het project om te komen tot innovatie.

Nieuw icoon voor Nijmegen

Vanwege de ligging aan een van de westelijke toegangswegen zal TCN véél meer betekenen voor de stad dan alleen een innovatief talentontwikkelingscentrum. TCN zal een nieuw icoon voor Nijmegen zijn als herkenbare (sportieve) toegangspoort. Het beeldbepalende karakter langs de toegangsweg naar Nijmegen wordt versterkt door de slimme positionering van alle grote gebouwelementen. Met een lager bouwvolume wordt de aansluiting gevonden met de directe omgeving.

Het expressieve exterieur wordt afgewisseld met een warm en uitnodigend interieur waarbij verschillende typen zit- en werkplekken een belangrijke rol spelen.

Het centrale ontmoetingshart van het gebouw is het middelpunt tussen de diverse sporten, gebruikers en bezoekers. Het bijeenbrengen van deze verschillende groepen is een kwaliteit in het ontwerp. Door overal zicht op elkaar en de verschillende sporten te hebben, ontstaan nieuwe connecties en nieuwe innovatieve ideeën.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.